Köfte – Kebab

  • Hoeveelheid: 8
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Köfte (Kebab) kent vele variaties en is meestal vlees dat ondergedompeld is in saus, maar deze grillversie heeft de saus niet nodig.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de uien en hak de knoflook mooi fijn.

  • Stap 2

    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem ook fijn. Hak vervolgens de blaadjes van de takjes munt en die van de koriander fijn.

  • Stap 3

    Hak de noten in kleine stukjes, met een keukenmachine gaat dit prima.

  • Stap 4

    Doe de gehakt, de fijngesneden ui, het ei, de knoflook, de munt, de koriander, kaneel, komijn en pistachenootjes in een kom en kneed dit goed door elkaar. Voeg als laatste peper en zout toe en kneed het geheel nog goed door.

  • Stap 5

    Maak van het gehaktmengsel mooie bollen en maak hier de vorm van die je zelf het mooist vind om te serveren. Je kunt er bijvoorbeeld ronde platte schijven van maken of lange platte stukken. Je kunt ze ook om een een satéstokje kneden.

  • Stap 6

    Bak of grill de köfte in 8-10 minuten bruin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt