Varkensvlees

Babi ketjap in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureur (varkensvlees)
  • 4 el olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode peper gehakt of 1 el sambal
  • 2 tot 3 cm gember geraspt
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 el vijfkruidenmix
  • ½ tl peper
  • zout
  • 1 el bloem
  • 1 el gembersiroop
  • 5 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjap benteng (zout)
  • 1 el limoensap
  • 2 el water (20ml)

Babi ketjap

Deze babi ketjap is er één die je gemaakt moet hebben en hij is nog snel klaar ook. Het recept is…

(5 / 5)
Burrata op Parmaham Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 bol burrata
  • 1 handje rucola
  • 90 g Parmaham of Prosciutto Crudo
  • 20 g pistachenoten
  • scheutje balsamicoazijn

Burrata op Parmaham

Wil je genieten van een restaurantwaardig gerechtje? Maar heb je niet zoveel tijd? Of wil je tijdens een etentje ook gezellig…

(3.2 / 5)
Boeren schnitzel met jagersaus en frites Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 4 schnitzels
  • 1 paprika
  • 1 ui

Boeren schnitzel met Jagersaus

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Schnitzel met brie op een bedje van rucola Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 schnitzels
  • 4 plakken brie
  • 2 el honing
  • 50 g rucola
  • 1 handje pecannoten
  • 16 semi zongedroogde tomaatjes

Schnitzel met brie en honing

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Schnitzel met geitenkaas en tijmsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode port
  • 150 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 2 schnitzels
  • 4 rondjes geitenkaas (zachte)
  • 4 plakken katenspek

Schnitzel met geitenkaas en rode portsaus

Vind jij in een restaurant eten ook zo lekker? Deze schnitzel met geitenkaas omhuld in katenspek en een zacht zoete rode…

(4.3 / 5)
geschnetzeltes-vleesreepjes_morterd_roomsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kalfs- of varkensschnitzel
  • 125 ml witte wijn
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Halve prei
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 2 el bloem
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 200 ml room
  • zout en peper
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 465

Geschnetzeltes – vleesreepjes in mosterd-roomsaus

Zürcher geschnetzeltes, zoals dit Zwitsers recept officieel heet. Zijn vleesreepjes in pittige roomsaus. Traditioneel wordt het gerecht met kalfsvlees bereid. Het…

(5 / 5)
Geschnetzeltes - vleesreepjes in roomsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kalfs of varkensschnitzel
  • 125 ml witte wijn
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 2 el bloem
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 200 ml room
  • zout en peper
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 465

Geschnetzeltes – vleesreepjes in roomsaus

Zürcher geschnetzeltes, zoals dit Zwitsers recept officieel heet. Zijn vleesreepjes in pittige roomsaus. Traditioneel wordt het gerecht met kalfsvlees bereid. Het…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • +/- 500 g kippendijen of varkenshaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1 el citroensap
  • 30 ml olijfolie

Souvlaki

Souvlaki is een Grieks gemarineerde vleesspies welke wordt gegrild. Voor het vlees kun je een keuze maken voor een malse varkenshaas…

(4.1 / 5)
Beenham op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 beenham 500 g
  • 50 g roomboter
  • 2 el honing

Beenham uit de oven

Hoe fijn is het als je iets in je mond stopt dat zorgt voor een ware verrassing. Zo is het ook…

(4 / 5)
Gyros op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo Procureur (varkensnek zonder been)
  • 2 dl water
  • 2 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 el tijm
  • 30 g gyroskruiden (1 zakje van Verstegen)

Gyros

Heerlijke gyros zoals je hem alleen bij de Griek kunt eten. Vanaf nu dus ook lekker thuis.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaas
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • 1 el mosterd
  • 50 g koude boter
  • 250 ml rode wijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano

Gemarineerde varkenshaas

Heerlijke malse gemarineerde varkenshaas op Franse wijze bereidt. Heerlijk met onder andere geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven. Geschikt voor…

(2.9 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureurstuk (varkensvlees nek)
  • 50 g mix voor varkensvleesmarinade (toko)
  • 1 lepel sambal oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • Atjar

Babi pangang (2.0)

Als je van Babi Pangang houdt, maak dan deze eens met procureurstuk. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze steekt…

(3.9 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 150 ml Ketjap manis
  • 1 lepel Sambal Oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • Atjar

Babi Pangang

Als je van Babi Pangang houdt dan moet je deze echt eens maken. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 bockworsten
  • 250 g wijnzuurkool
  • 1 rode paprika
  • Curry naar eigen smaak
  • 1 ui
  • Olijfolie

Curryworst met zuurkool

Variatie op de traditionele Duitse curryworst, lekker met zuurkool en vers gemaakte patatten uit de oven.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt