Sauzen & Dressings

Romige kerriesaus in een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma

Romige kerriesaus

Romige kerriesaus is een zachte kerriesaus die zeer snel en met weinig ingrediënten te maken is. Heerlijk om te dippen met…

(4 / 5)
Romige whiskysaus met verschillende Whisky's in de achtergrond Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el slagroom
  • 2 el whisky
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder

Schotse Whiskysaus

Zelfgemaakte Whiskysaus met Schotse Whisky, lekkerder dan dit hebben wij het nog niet eerder geproefd. Deze saus is makkelijk te maken…

(4 / 5)
Romige mosterd limoensaus in schaaltje met scheplepel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ ui
  • teentje knoflook
  • 1 el limoensap ( 8 g)
  • 3 el grove mosterd (afgestreken +/- 35 g)
  • 150 ml kookroom
  • Olijfolie

Mosterd limoensaus

Deze zachte romige mosterd-limoensaus is heerlijk voor over de vis. Wij hebben hem gebruikt bij de zeebaars met spek en rozemarijn.…

(5 / 5)
Tzatziki Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 3-4 el Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Tzatziki – Cacık

Tzatziki oftewel Cacık, komt oorspronkelijk uit Turkije en is een fris bijgerecht, die veelal als saus of dip wordt gebruikt. Met…

(5 / 5)
Rode wijnsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • ½ teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 150 ml volle rode wijn
  • 100 ml runderbouillon of runderfond
  • eventueel wat roomboter

Rode wijnsaus

Een zachte rode wijnsaus met sjalotjes. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij de biefstuk uit de oven.

(5 / 5)
Jagersaus zonder champignon Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • ½ tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 el maizena
  • 3 el water

Jagersaus zonder champignons

Deze Oostenrijkse jagersaus of jachtsaus (jägersaus) is gemaakt op basis van rode wijn en tomaat. De saus heeft een zacht zoete…

(4.3 / 5)
Dille roomsaus met zongedroogde tomaatjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 tl grove mosterd (Zaanse)
  • 100 gr half zongedroogde tomaatjes
  • ¼ tl chilli
  • ¼ tl komijn (gebrande)
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl dille
  • 30 g schapenkaas

Dille roomsaus met tomaat

Deze dille roomsaus met semi zongedroogde tomaatjes is echt een toppertje. Door de verschillende ingrediënten ontstaat er een mooi smaakpalet waardoor…

(4.5 / 5)
Boeren schnitzel met jagersaus en frites Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 4 schnitzels
  • 1 paprika
  • 1 ui

Boeren schnitzel met Jagersaus

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Schnitzel met brie op een bedje van rucola Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 schnitzels
  • 4 plakken brie
  • 2 el honing
  • 50 g rucola
  • 1 handje pecannoten
  • 16 semi zongedroogde tomaatjes

Schnitzel met brie en honing

Wij aten een tijd terug in een schnitzelrestaurant, dat heeft ons geïnspireerd om wat meer te gaan experimenteren met schnitzels. Deze…

(5 / 5)
Tijmsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode port
  • 150 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maizena
  • 3 el water

Rode portsaus met tijm

Een zachte rode portsaus met tijm en een extra zoetje van honing. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij kip of schnitzels en…

(5 / 5)
Schnitzel met geitenkaas en tijmsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode port
  • 150 ml groentebouillon
  • 50 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 el maizena
  • 3 el water
  • 2 schnitzels
  • 4 rondjes geitenkaas (zachte)
  • 4 plakken katenspek

Schnitzel met geitenkaas en rode portsaus

Vind jij in een restaurant eten ook zo lekker? Deze schnitzel met geitenkaas omhuld in katenspek en een zacht zoete rode…

(4.3 / 5)
Jagersaus met champignons Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl steranijs
  • ½ tl witte peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bouillon of fond (kip, rund, groente)
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 100 g magere spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1 el maizena
  • 3 el water

Jagersaus

Deze Oostenrijkse jagersaus of jachtsaus (jägersaus) is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons. De saus heeft een zacht…

(5 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el abrikozenjam
  • 2 tl Surinaamse kerriepoeder
  • 2 augurkschijven (slices) of 1 augurk

Kerriesaus

Met deze kerriesaus hebben wij kennis gemaakt tijdens een barbecue bij Miranda. Sindsdien maken wij gebruik van haar recept. Als extraatje…

(5 / 5)
Bbq saus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el curry
  • 2 el salsasaus
  • 2 el azijn
  • 50 ml water
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el maizena

Barbecuesaus – snel

Een snelle barbecuesaus, in het leven geroepen doordat de fles met kant en klare barbecuesaus op was. Deze snelle saus komt…

(5 / 5)
Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt