Dille roomsaus met tomaat

Dille roomsaus met zongedroogde tomaatjes
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(5 / 5)

Deze dille roomsaus met semi zongedroogde tomaatjes is echt een toppertje. Door de verschillende ingrediënten ontstaat er een mooi smaakpalet waardoor de saus een rijke aanvulling bij jouw gerecht. De saus matcht goed met bijvoorbeeld tagliatelle, gerookte zalm, witvis, bloemkool en broccoli.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Haal de schil van de sjalot en knoflook. Snipper de 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook vervolgens fijn.

  • Stap 2

    Verwarm in een pannetje 2 el olijfolie en fruit in deze pan de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook op middelhoog vuur even aan,

  • Stap 3

    Snijd de semi zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de gefruite knoflook en sjalot. Laat deze even twee minuten zachtjes mee bakken.

  • Stap 4

    Voeg nu de 250 ml kookroom toe en roer goed door. Breng het geheel net tegen de kook aan.

  • Stap 5

    Voeg vervolgens de grove mosterd, dille, chilipoeder en de komijn toe en roer de saus goed door. Rasp de schapenkaas en voeg deze al roerend toe aan de saus.

  • Stap 6

    Laat het 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed worden opgenomen door de room. Serveer de saus eventueel bij tagliatelle en/of gerookte zalm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt