** Normaal

Italiaanse kipstoof met orzo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 275 g Orzo
  • 400 g kippendijen
  • 600 ml water
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 250 ml kookroom
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g gewassen spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 el grove mosterd
  • 1 Spaanse peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • 50 g Parmezaanse kaas

Italiaanse kipstoof met orzo

Deze Italiaanse kipstoof met Orzo is romig en smaakvol. Makkelijk te bereiden en daardoor staat dit heerlijke recept zelfs doordeweeks in…

(4 / 5)
Orzo met tomaat en gehakt in een ovenschaal. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g Orzo
  • 300 g rundergehakt
  • 60 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g passata
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 puntpaprika's
  • 1 kleine prei
  • 250 g champignons
  • 1 bouillonblokje (groente of paddenstoelen)
  • 4 el Pecorino of andere schapenkaas
  • 1 ei
  • 3 el gehaktkruiden
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 tl basilicum (gedroogd)
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Ovenschotel met orzo, tomaat en gehakt

Deze ovenschotel met Orzo, een rijstvormige pasta, tomaat en gehakt is gemakkelijk te maken. Je geniet in een handomdraai van een…

(4.8 / 5)
Kaneelbroodjes, een van oorsprong Scandinavische lekkernij, ook wel cinnamon rolls of op zijn Zweeds kanelbulle genoemd. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ----- Voor het gistmengsel -----
  • 125 ml handwarm
  • 7 g (1 zakje) droge gist
  • 1 tl rietsuiker
  • ----- Voor het deeg-----
  • 80 g gesmolten boter
  • 120 ml volle melk op kamertemperatuur
  • 65 g rietsuiker
  • ----- Voor de vulling -----
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 20 g kaneel
  • 1 tl zeezout
  • 350 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 3 tot 4 eetlepels volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 75 g poedersuiker
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 2-3 el melk
  • 1 tl vanille-extract

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes, een van oorsprong Scandinavische lekkernij, ook wel cinnamon rolls of op zijn Zweeds kanelbulle genoemd, zijn heerlijke broodjes om de…

(5 / 5)
Risotto met kip pesto en geroosterde cherrytomaatjes en een gefrituurd basilicumblaadje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g kippendijen
  • 100 g groene pesto
  • 20 cherrytomaatjes
  • 200 g risotto rijst
  • 1l groentebouillon
  • 25 g pecorino
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • peper en zout

Risotto kip pesto

Risotto vinden wij heerlijk en we zijn altijd opzoek naar lekkere nieuwe combinaties. Nu een heerlijke risotto met kip pesto geroosterde…

(3.9 / 5)
Het perfecte pizzadeeg Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 ml handwarm water
  • 100 g bloem (tipo 00)
  • 7 g gist
  • 1 el honing
  • Inhoud van de starter
  • 300 ml water handwarm
  • 500 g bloem (tipo 00)
  • 12 g zout
  • 50 g tarwegries
  • 8 el tomatensaus

Pizzadeeg – het perfecte recept

Maak met dit recept het perfecte pizzadeeg voor een Napolitaanse pizza met luchtige korst en krokante bodem. Het geheim van een…

(4.7 / 5)
Cannelloni met nduja en aubergine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 g ricotta
  • 1 el Nduja
  • halve aubergine
  • 3 cannelloni's
  • 4 blaadjes basilicum
  • olijfolie

Cannelloni met Nduja en aubergine

Deze cannelloni met Nduja, de smeerbare salami uit Calabrië, heeft een licht pittige en kruidige smaak. Door het te combineren met…

(5 / 5)
Sajoer groente Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui - klein
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl venkelzaad - gemalen
  • 1 tl koriander - ketoembar
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ½ tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • peper en zout
  • 2 grote winterpenen
  • 2 paprika's
  • 1 grote rode ui
  • 1 prei
  • 100 g peulen
  • 100 g kastanjechampignons
  • 400 g kippendijen (optioneel)

Sajoer groente

Sajoer groente is een mild en kruidig groenterecept. De saus heeft een kruidige en enigszins zoete smaak en gaat goed samen…

(4.4 / 5)
Shepherd's Pie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g aardappelen
  • 80 g boter
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • melk
  • zout en peper
  • 400'g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100g champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 1-2 el salsasaus

Shepherd’s Pie

De Shepherd’s Pie is een van oorsprong eeuwenoud Engels recept. Gemaakt op basis van restjes vlees, groente en afgedekt met een…

(5 / 5)
Roomijs Haagse hopjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 200 gr Haagse hopjes
  • 3 eierdooiers (ei-geel)

Roomijs – Haagse hopjes

Roomijs met Haagse hopjes voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Heerlijke roomijs met een lichte koffie- en karamelsmaak.

(5 / 5)
Hachee op een bord met rodekool en aardappel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier bijvoorbeeld Grolsch Winterbok
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el paprikapoeder

Hachee

Echt een winters gerecht, hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool met vers gemaakte appelmoes, maar ook heerlijk met (zilvervlies) rijst.…

(3.6 / 5)
Coq au vin Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met bot +/- 550 g
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml wijn (Pinot Noir, Bourgogne)
  • bouillonblokje ( kip of groente)
  • Wat bloem

Coq au vin

Coq au vin is een van oorsprong Frans boerengerecht. De basis voor de stoofschotel was vroeger een hele haan en rode…

(4.5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 of kleine courgette
  • 500 g Pangasiusfilet
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el oregano
  • Peper en zout
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 200 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Lasagne met witvis en garnalen

Voor de liefhebbers van vis een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette en twee lagen…

(5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazieblokjes á la crème
  • 5 half zongedroogde tomaten
  • 200 g geraspte goudse kaas
  • 100 ml bechamelsaus
  • ½ courgette
  • 2 el olijfolie
  • geraspte gruyere
  • 2 pangafilets
  • scampikruiden
  • 2 el bloem
  • 12 lasagne vellen
  • 2-3 el pesto rosso
  • klein blikje tomatenpuree
  • scheutje room (+/- 50 ml)

Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet

Een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette, spinazie en pangafilet. In het recept werken we…

(4.3 / 5)
Broodjes uit de airfryer op een houten plaat Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 260 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 2 tl zout
  • 260 g Griekse Yoghurt
  • 1 ei

Airfryer broodjes

Homemade luchtige broodjes gemaakt in de airfryer. Goed en snel te maken voor een ontbijt of als broodje voor bij een…

(4 / 5)
Dille roomsaus met zongedroogde tomaatjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 tl grove mosterd (Zaanse)
  • 100 gr half zongedroogde tomaatjes
  • ¼ tl chilli
  • ¼ tl komijn (gebrande)
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl dille
  • 30 g schapenkaas

Dille roomsaus met tomaat

Deze dille roomsaus met semi zongedroogde tomaatjes is echt een toppertje. Door de verschillende ingrediënten ontstaat er een mooi smaakpalet waardoor…

(4.5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt