Gebak

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 250 g lange vingers
  • 250 g pepernoten
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder
  • 10 ml Frangelico of Amaretto

Tiramisu – Sinterklaas style

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 500 g lange vingers
  • 5 eetlepels suiker
  • 500 g mascarpone
  • 15 ml Marsala
  • 10 ml Frangelico of Amaretto
  • koude espressokoffie (2 tot 3 kopjes)
  • snufje zout
  • cacaopoeder

Tiramisu

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 ml water
  • 100 ml volle melk
  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 4 - 5 eieren
  • Mespunt zout

Soezendeeg 2.0

Basisrecept voor 8 grote, 12 moorkoppen of 50 kleine soezen. Heerlijk met een zoete of hartige vulling.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2,5 dl water
  • 100 g boter
  • 180 g bloem
  • 4 - 5 eieren
  • Mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Soezendeeg

Basisrecept voor 30 kleine of 20 grote soezen. Lekker om te vullen met slagroom of met ijs als dessert.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, bijvoorbeeld een triple of winter bokbier
  • 2 tl spekkoek kruiden of kaneel
  • 1 grote appel ( +/- 150 g)
  • 150 g rozijnen
  • 1 zakje vaniliesuiker

Oliebollen – the easy way

Oliebollen- the easy way, maak gebruik van een pak oliebollenmix, geef er een eigen twist aan en smullen maar!

(0 / 5)
Belinerbol Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 60 gr suiker
  • 600 gr bloem
  • 2 zakjes droge gist
  • 180 ml melk (lauw)
  • 65 gr boter (vloeibaar, maar niet heet)
  • Poedersuiker

Berlinerbol

Een heerlijk bol, zoals de naam al doet vermoeden volgens origineel Duits recept.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kilo Filodeeg
  • 200 gram grof gehakte walnoten
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 60 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 dl. water
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • Vanille essence of poeder

Baklava

Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat veelal uit een combinatie van noten,…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 goudrenet, Elstar of Jonagold
  • 
2 el fijne kristalsuiker

  • 
½ el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei losgeklopt of water

Appelflap

Deze appelflap is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een mengsel van appel, kaneel en rozijnen. De appelflappen zijn lekker op…

(0 / 5)
Oliebollen met appel en rozijnen Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr bloem
  • 4 dl lauwe melk (vervang evt. 1 dl voor bier met gisting op de fles)
  • 2 eieren
  • 40 gr verse bakkersgist of 10 gr gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 tl zout

Oliebollen

Dit vinden wij het lekkerste oliebollenbeslag. Het geeft een heerlijke bol met een krokant korstje. Niet vet en zeker geen stuiterbal.…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt