Berlinerbol

Belinerbol
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 50 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijk berlinerbol, zoals de naam al doet vermoeden volgens origineel Duits recept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Begin met het oplossen van de suiker en de gist in water, laat staan tot de gist gaat werken.

  • Stap 2

    Kneed de bloem met het zout, de eieren, vloeibare boter, melk en gist totdat er een glad deeg ontstaat. Laat dit ongeveer een half uur tot 3 kwartier rijzen.

  • Stap 3

    Rol na het rijzen het deeg uit tot een plak van ongeveer 1,3 cm dik en maak met een steekring met een diameter van 8 cm mooie rondjes. Laat de rondjes op een met bloem bestoven werkvlak nogmaals een half uur rusten en bedek ze met een licht vochtige doek, zodat ze niet uitdrogen.

  • Stap 4

    Bak de Berlinerbollen in olie van 170°C goudbruin, laat ze afkoelen op keukenpapier. Vul de bollen met banketbakkersroom of jam. Bestrooi de bollen met wat poedersuiker voor de finishing touch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt