Nutella hapje

Nutella hapje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(4.5 / 5)

Het Nutella hapje is een recept van Bastiaan van 8 jaar die deze graag met iedereen wil delen via Chefkokkie.NL. Natuurlijk ben ik ook aan het bakken geslagen en weet nu zeker dat Bastiaan met zijn recept vele mensen lekker kan laten smikkelen, want het Nutella hapje is echt heerlijk. Dit hapje is goed te gebruiken bij een traktatie of feestje. Dit recept is voor kinderen geschreven, maar kan ook door volwassenen worden gebruikt.

Wat heb je nodig?

  • Ingrediënten
  • Benodigdheden
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Zet alle spullen klaar op een schoon werkblad en was je handen goed.

  • Stap 2

    Haal de bladerdeegplakken uit de verpakking en laat ze naast elkaar op de folie even wennen aan de kamertemperatuur. Verwarm nu de oven voor op 220°C. Stand onder- en bovenwarmte.

  • Stap 3

    Als de bladerdeegplakken iets buigzaam zijn haal dan de folie van één plak af en leg hem op je werkblad.

  • Stap 4

    Neem met de eetlepel een schep uit de Nutella pot. Schuif met de achterkant van het theelepeltje de Nutella in het midden op de bladerdeeg.

  • Stap 5

    Buig twee hoeken naar het midden toe zodat ze iets over elkaar komen te liggen.

  • Stap 6

    Buig nu de onderste hoek naar het midden, zodat deze iets over de andere twee komt te liggen. Maak dit puntje met je vinger en water een beetje nat.

  • Stap 7

    Buig nu de laatste hoek naar het midden en druk deze zachtjes aan. Leg hem op de bakplaat met bakpapier of bakfolie. Herhaal stap 3 t/m 7 totdat alle bladerdeegvellen gevuld en gevouwen op de bakplaat liggen.

  • Stap 8

    Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hapjes licht goudbruin in 20 tot 25 minuten. Laat ze daarna even rustig afkoelen om er vervolgens lekker van te kunnen smikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt