* Makkelijk

Bananenbrood op houten plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 (rijpe) bananen
  • 250 g havermout
  • 5 eieren
  • 150 g (gewelde) rozijnen
  • 2 tl spekkoekkruiden
  • 50 g palmsuiker
  • 50 g dadels
  • 50 g ongezoete appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel

Bananenbrood – simpel

Dit bananenbrood is met weinig ingrediënten super snel en simpel te maken. Heerlijk om te eten als tussendoortje of als ontbijt.

(4.5 / 5)
Kip kerrie met boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 400 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ blikje ananasblokjes
  • 200 ml kookroom
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • 2 tl Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gebrande komijn
  • 1 el gembersiroop

Kip kerrie met boontjes

Een heerlijk recept voor romige kip kerrie gemaakt zonder zakjes en pakjes. Wij hebben de kip kerrie aangevuld met sperziebonen en…

(3.7 / 5)
appelbeignets op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 pakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 goudreinet
ten
  • 75 g amandelspijs
  • 20 g roomboter
  • 1 el koekkruiden

  • 50 g kristalsuiker

  • 
2 tl kaneel
  • zonnebloem olie om te frituren

Appelbeignets

Appelbeignets zijn net als oliebollen een begrip rondom Oud en Nieuw, maar zijn ook makkelijk en snel te maken als heerlijke…

(5 / 5)
crosti a la France Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 croissants (die je nog moet afbakken)
  • 150 gr gekruide roomkaas
  • 8 plakken ontbijtspek

Tosti – Crosti à la France

Wil je een keer een tosti die anders is dan anders? Probeer dan de Crosti à la France! Een heerlijk croissantje…

(5 / 5)
Tosti Tropische Verrassing Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sneetjes maïsbrood
  • 2 plakken kaas
  • 1 eetlepel magochutney
  • 2 plakken kipfilet
  • 1/2 rode ui

Tosti Tropische verrassing

Beleef het ultieme vakantiegevoel met deze tropische tosti. Deze heerlijke tosti is super smaakvol, vet lekker en makkelijk om klaar te…

(5 / 5)
bord met rijst en butterchicken Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 ml yoghurt
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl chilipoeder
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl zout
  • 2 el olie
  • 4 el boter
  • 2 uien (zeer fijn gesnipperd)
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 tl garam masala
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 500 g kippendijen

Butter chicken

Deze milde en zoete Indiase curry kenmerkt zich door de smaak van tomaat en kruiden. In de Indiase keuken worden de…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 1 el boter
  • 75 g semi-zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g van bijvoorbeeld Mutti)
  • 4 teentjes knoflook
  • ¾ cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl chilipoeder of chilivlokken
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout naar smaak
  • 4 courgettes
  • 2 grote eetlepels crème fraîche

Courgetti kip parmezaan

Een smaakvol vegetarisch gerecht met de volle smaken van gekruide kip, romige tomaten en gerijpte Parmezaanse kaas, gecombineerd met courgetti.

(5 / 5)
Marokkaanse kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kippendijen
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl geroosterde komijn of 1 komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 100 g amandelschaafsel
  • ½ bosje platte peterselie

Marokkaanse kip

Marokkaanse kip is een kruidig kipgerecht met een zoetige ondertoon van gedroogde abrikoos en geroosterde amandelen. Lekker met rijst, couscous of…

(5 / 5)
Mediterrane visschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g Pangasiusfilet of Kabeljauw
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml water
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gr zwarte olijven
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 el viskruiden
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm
  • zout en peper

Mediterrane visschotel

Deze Mediterrane visschotel krijgt zijn rijke tomatensmaak door de saus de tijd te gunnen rustig te pruttelen. Door deze al eerder…

(5 / 5)
Tomatensoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik tomatenblokjes of polpa (400 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 1 l water

Tomatensoep

Deze tomatensoep is simpel te bereiden en vol van smaak. De soep is ook te gebruiken als basissoep voor tomaat mascarpone…

(5 / 5)
Tomaat mascarponesoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik tomatenblokjes of polpa (400 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 1 l water
  • 6 theelepels mascarpone

Tomaat mascarpone soep

Deze tomaat mascarpone soep is simpel te bereiden. De soep is vol en romig van smaak, maar valt niet zwaar op…

(4.5 / 5)
Babi ketjap in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureur (varkensvlees)
  • 4 el olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 rode peper gehakt of 1 el sambal
  • 2 tot 3 cm gember geraspt
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 el vijfkruidenmix
  • ½ tl peper
  • zout
  • 1 el bloem
  • 1 el gembersiroop
  • 5 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjap benteng (zout)
  • 1 el limoensap
  • 2 el water (20ml)

Babi ketjap

Deze babi ketjap is er één die je gemaakt moet hebben en hij is nog snel klaar ook. Het recept is…

(5 / 5)
Tzatziki Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 3-4 el Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Tzatziki – Cacık

Tzatziki oftewel Cacık, komt oorspronkelijk uit Turkije en is een fris bijgerecht, die veelal als saus of dip wordt gebruikt. Met…

(5 / 5)
Italiaanse visschotel uit de oven Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 pangasiusfilets (+/ 400 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el oregano
  • 1 grote courgette
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 50 g pesto (2 grote eetlepels)
  • 1 el Verstegen kruidenmix voor vis
  • 50 g geraspte Pecorino Romano
  • 300 g pasta of rijst

Italiaanse visschotel uit de oven

Deze Italiaanse visschotel uit de oven is binnen 45 minuten klaar, kook simpel dus. De visschotel bevat witvis, pesto-tomatensaus met daar…

(3.8 / 5)
Kom gadogadosoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el plantaardige olie (zonnebloem- of arachideolie)
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook ( 3 als het kleine teentjes zijn)
  • 2 tl sambal oelek
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 240 g pindakaas
  • 200 g taugé
  • 4 lente-uien in dunne ringetjes
  • halve komkommer in reepjes of kwartjes
  • 1 puntpaprika in dunne reepjes
  • 4 eieren
  • 70 g basmatirijst

Gadogado soep

Het is echt genieten van deze overheerlijke Gadogado soep, comfortfood pur sang! De basis is een smaakvolle pindasoep, aangevuld met verse…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt