* Makkelijk

Toscaanse spinazie met champignons Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 25 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g zongedroogde tomaat
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 300 g champignons
  • 2 puntpaprika's
  • 60 ml witte wijn
  • half groentebouillonblokje
  • 100 ml kookroom
  • 400 g verse spinazie
  • 20 g parmezaan, geraspt

Toscaanse spinazie met champignons

Deze smaakvolle Toscaanse spinazie met champignons is weer één van die recepten die met verschillende bijproducten gegeten kan worden. Denk aan…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g Turkse Yoghurt
  • Zout
  • 1 citroen
  • 1 granaatappel
  • 1 el Za'atar
  • Olijfolie

Labneh

Labneh is een frisse en hartige yoghurtdip uit het Midden-Oosten. De smaak van Labneh is te vergelijken met die van de…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1kg (geraspte) wortels
  • 1 el olijfolie
  • 100 g dadels
  • 1 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1tl zout
  • Sap van een halve citroen

Israëlische Wortelsalade

Deze Midden-Oosterse wortelsalade is gebaseerd op een Israëlisch recept. De wortelsalade is fris en kruidig en bijvoorbeeld heerlijk naast een kip…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 tenen knoflook
  • 1 groene Turkse pepers (Yesil Biber)
  • 1 blik (400ml) tomatenblokjes
  • 3 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • Handje verse peterselie

Israëlische Shakshuka

Deze Israelische Shakshuka kun je op elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, brunch of diner, het past bij…

(0 / 5)
Krieltjes met uitgebakken spek op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g voorgegaarde krieltjes
  • Boter
  • Ontbijtspek
  • Aardappelkruiden

Krieltjes met uitgebakken ontbijtspek

Lekker bij een mooi stukje vlees of vis, krieltjes met uitgebakken ontbijtspek, mooi goudbruin gebakken in de koekenpan.    

(0 / 5)
Dadel chocoladebar op plank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 repen pure chocolade
  • 250 g dadels
  • 5 el pindakaas (100% of gewone)
  • 100 g gemengde noten (ongezouten)
  • Zeezout

Dadel chocoladebar

Deze dadel chocoladebar is een heerlijke zoetigheid, die je gemakkelijk maakt en veel mensen van kan laten genieten. De dadel en…

(5 / 5)
Komkommersalade in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 35 g verse dille
  • 1 citroen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • zout

Komkommersalade

Deze komkommersalade is fris en smaakvol. Deze salade past goed bij een Grieks of Turks diner, maar kan ook goed gegeten…

(5 / 5)
Romige makreelmousse op een bord met tomaatjes en bosui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 gerookte makreel
  • 2 el mayonaise
  • 100 g mascarpone
  • ½ gegrilde paprika uit pot
  • 2 augurken
  • 5 semi zon gedroogde tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 2 tl citroen
  • ½ tl zout
  • ½ tl witte peper

Romige Makreelmousse

Bij deze heerlijke romige makreelmousse kun je bijna je vingers erbij opeten. De smaak van de gerookte makreel wordt verrijkt met…

(5 / 5)
Romige kerriesaus in een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma

Romige kerriesaus

Romige kerriesaus is een zachte kerriesaus die zeer snel en met weinig ingrediënten te maken is. Heerlijk om te dippen met…

(4 / 5)
Romige whiskysaus met verschillende Whisky's in de achtergrond Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 el slagroom
  • 2 el whisky
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 tl paprikapoeder

Schotse Whiskysaus

Zelfgemaakte Whiskysaus met Schotse Whisky, lekkerder dan dit hebben wij het nog niet eerder geproefd. Deze saus is makkelijk te maken…

(4 / 5)
Romige mosterd limoensaus in schaaltje met scheplepel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ ui
  • teentje knoflook
  • 1 el limoensap ( 8 g)
  • 3 el grove mosterd (afgestreken +/- 35 g)
  • 150 ml kookroom
  • Olijfolie

Mosterd limoensaus

Deze zachte romige mosterd-limoensaus is heerlijk voor over de vis. Wij hebben hem gebruikt bij de zeebaars met spek en rozemarijn.…

(5 / 5)
Muffins Blue Berries Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 g verse of bevroren bosbessen
  • 2 eieren
  • 110 g zonnebloemolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 1½ tl vanille extract
  • 250 g bloem
  • 140 g suiker
  • 5 g bakpoeder (1 theelepel)
  • 5 g baking soda (1 theelepel)
  • 50 g zachte boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 65 g bloem

Muffins – Blueberries

Ik ben even bezig geweest om tot een blueberries muffins recept te komen, zoals ik hem zelf ergens heb mogen proeven.…

(5 / 5)
Club sandwich - kip cajun op een bord. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • Cajun kruidenmix (Verstegen)
  • 3 el mayonaise
  • 1 el Srirachasaus
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl honing
  • 12 sneetjes brood
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 bosui
  • IJsbergsla

Club sandwich – Kip Cajun

Deze heerlijke club sandwich met kip cajun is makkelijk en snel te maken. Een heerlijke club sandwich met vers gebakken kippendijen…

(5 / 5)
Paksoistamppot krokante kip met Javaanse satésaus en gebakken uitjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g paksoi 1-2 struiken
  • 20 g boter
  • 1 dl melk
  • 1 el sambal oelek
  • 300 g kippendijen (bevroren)
  • 2 eieren
  • 5 beschuiten
  • 2 grote scheppen bloem
  • zout en peper
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 teentjes knoflook
  • 125 g pindakaas (evt. met nootjes)
  • mespunt trassi
  • 2 el olie
  • ¼ tl djinten
  • ¼ el suiker (rietsuiker)
  • 1½ tl azijn
  • 1½ el ketjap
  • 1½ dl water
  • vers gemalen peper

Paksoistamppot met krokante kipstukjes en pindasaus

De oosterse variant op de andijviestamppot, namelijk de paksoistamppot. Niet met uitgebakken spekjes en een gehaktbal, maar met krokante kipstukjes en…

(4 / 5)
Club sandwich koetje in de wei een variatie van Chefkokkie's befaamde hamburger. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn (gebrande)
  • ¼ tl chilipoeder
  • 5 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el piccalilly
  • ½ el witte natuur azijn
  • ½ el suiker
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout (mag ook naar eigen smaak)
  • 12 sneetjes brood
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • IJsbergsla

Club sandwich – Koetje in de wei

Deze club sandwich is geïnspireerd op ons broodje hamburger ‘Koetje in de wei’. Een sandwich met een vers gemaakte sappige burger…

(4.7 / 5)
x

Wachtwoord kwijt