Oven

Orzo met tomaat en gehakt in een ovenschaal. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g Orzo
  • 300 g rundergehakt
  • 60 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g passata
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 puntpaprika's
  • 1 kleine prei
  • 250 g champignons
  • 1 bouillonblokje (groente of paddenstoelen)
  • 4 el Pecorino of andere schapenkaas
  • 1 ei
  • 3 el gehaktkruiden
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 tl basilicum (gedroogd)
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Ovenschotel met orzo, tomaat en gehakt

Deze ovenschotel met Orzo, een rijstvormige pasta, tomaat en gehakt is gemakkelijk te maken. Je geniet in een handomdraai van een…

(4.7 / 5)
Shepherd's Pie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g aardappelen
  • 80 g boter
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • melk
  • zout en peper
  • 400'g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 winterpenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100g champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 1-2 el salsasaus

Shepherd’s Pie

De Shepherd’s Pie is een van oorsprong eeuwenoud Engels recept. Gemaakt op basis van restjes vlees, groente en afgedekt met een…

(5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 of kleine courgette
  • 500 g Pangasiusfilet
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 el oregano
  • Peper en zout
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 200 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Lasagne met witvis en garnalen

Voor de liefhebbers van vis een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette en twee lagen…

(5 / 5)
Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazieblokjes á la crème
  • 5 half zongedroogde tomaten
  • 200 g geraspte goudse kaas
  • 100 ml bechamelsaus
  • ½ courgette
  • 2 el olijfolie
  • geraspte gruyere
  • 2 pangafilets
  • scampikruiden
  • 2 el bloem
  • 12 lasagne vellen
  • 2-3 el pesto rosso
  • klein blikje tomatenpuree
  • scheutje room (+/- 50 ml)

Lasagne met courgette, spinazie en pangafilet

Een smaakvolle variatie op onze basislasagne. Ditmaal is de lasagne gevuld met courgette, spinazie en pangafilet. In het recept werken we…

(4.3 / 5)
lasagnette met wokgroente en vis Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 375 g pangafilet
  • 400 g tomatenblokjes of passata
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente
  • 125 g (verse) lasagnevellen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g ricotta
  • 30 g (geraspte) schapenkaas
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • Peper
  • Zout

Lasagnette met vis en groente

Deze lasagnette is door het gebruik van vis en ricotta lekker romig. Door het gebruik van vers gemaakte tomatensaus heeft de…

(3.7 / 5)
Melanzane alla parmigiana in ovenschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 grote aubergines (of 3 kleine)
  • 700 g passata
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml rode port
  • 1 el suiker
  • 1 bosje basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 40 g parmezaanse kaas
  • 30 g Pecorino of schapenkaas
  • Bloem
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Melanzane alla Parmigiana

Je waant je door het eten van deze Melanzane alla Parmigiana in Italië. Dit typische Siciliaanse hoofdgerecht is gemaakt van aubergine,…

(3.5 / 5)
flammkuchen met gerookte zalm en tomaat Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g gerookte zalmfilet
  • handje verse dille
  • 4 cherrytomaatjes
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 tl kappertjes
  • zout en peper

Flammkuchen met zalm en tomaat

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(5 / 5)
flammkuchen met tonijn en paprika Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 160g tonijn uit blik
  • handje verse peterselie
  • 1 geroosterde paprika
  • 0,5 rode ui
  • peper

Flammkuchen met tonijn en paprika

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(1 / 5)
Flammkuchen met paprika pesto Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g pestospread
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakjes Serranoham in reepjes
  • 1 rode ui

Flammkuchen met paprika en rode ui

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(4.5 / 5)
Boboti met rijst op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 350 g rundergehakt
  • 2 el Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl uienpoeder
  • halve ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 100 g rozijnen
  • 1 Granny Smith appel, in blokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml water

Boboti

Boboti, een overheerlijk gerecht uit het zuiden van Afrika. Een combinatie van kerrie en frisse appel, gecombineerd met een zoetje van…

(5 / 5)
Spinazie macaronischotel uit de oven Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g macaroni
  • 4 rundersaucijzen
  • 600 g spinazie à la creme (bijv. die met Boursin)
  • 3 trostomaten
  • 200 g pittig geraspte kaas

Spinazie – Macaronischotel

Deze ovenschotel met spinazie en macaroni is een favoriet van ons. Lekker smeuïg en je hebt er maar weinig werk aan,…

(5 / 5)
Zuurkoolschotel met zoete aardappel en chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 zoete aardappels, geschild en in grove stukken
  • 200 g zuurkool
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 g chorizo
  • 2 tomaten, gehalveerd en van zaad ontdaan, vruchtvlees in blokjes
  • zeezout
  • peper

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Een variant op de traditionele zuurkoolschotel met spekjes. Bij deze Paleo variant zijn de spekjes vervangen door chorizo en maken we…

(4.4 / 5)
visschotel met ratatouille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 125 g champignons
  • crème fraîche
  • 400 g witvis (kabeljauw of pangafilet)
  • viskruiden van Verstegen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el Provençaalse tuinkruiden
  • 1 zak gegrilde aubergine,courgette & paprika van Bonduelle
  • 1 blik tomatenblokjes
  • geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Visschotel met ratatouille

Deze rijk gevulde visschotel is al jaren één van de favoriete recepten in ons gezin.

(3 / 5)
Lasagne gerookte paprika Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g gehakt
  • 1 el harissa
  • 200 g geraspte goudse kaas
  • 100 ml bechamelsaus
  • 1 courgette
  • 2 punt paprika's
  • 1 tl gerookte paprikapoeder (hot)
  • 12 lasagne vellen
  • 1 pot pastasaus
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 900

Lasagne met gerookte paprika

Dit recept heeft als basis het standaard recept voor lasagne. Dit recept is een variant met gerookte paprika. De combinatie van…

(0 / 5)
Plaattaart courgette serranoham Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • 2 bakjes (400 gram) Monchou zacht en luchtig
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 courgette
  • 150 g serranoham

Plaattaart met courgette en serranoham

Een makkelijk te bereiden plaattaart met de frisheid van de kruiden en courgette en het zoutige van de ham. Dit recept…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt