Visschotel met ratatouille

visschotel met ratatouille
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(3 / 5)

Deze rijk gevulde visschotel is al jaren één van de favoriete recepten in ons gezin.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Snijd de vis in niet te kleine brokken en kruid deze met viskruiden van Verstegen. Verwarm de oven voor op 180 C.

  • Stap 2

    Fruit de ui in wat olie zachtjes aan. Laat de champignons even mee garen.

  • Stap 3

    Voeg de witte wijn, de crème fraîche en de kruiden toe.

  • Stap 4

    Voeg de vis toe aan het ui-champignonmengsel en laat heel even mee garen. Doe het geheel in een ovenschaal.

  • Stap 5

    Doe wat olie in de pan en verwarm daarin de gegrilde groente. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes aan toe. Voeg naar smaak nog wat peper en zout aan toe.

  • Stap 6

    Doe het mengsel met de gegrilde groenten toe aan het mengsel met de vis. Sluit af met wat geraspte kaas.

  • Stap 7

    Zet de ovenschotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met witte of zilvervliesrijst.

Tips & variaties

  • In plaats van de geroosterde groenten van Bonduelle, kun je natuurlijk ook verse ratatouille maken met courgette, aubergine en paprika. Neem voor de bereiding dan wel wat extra tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt