Gevulde pastaschelpen met spinaziesaus

Gevulde pastaschelpen met spinaziesaus
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 2
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(0 / 5)

Met deze ovenschotel heb je zelfs op een doordeweekse dag in korte tijd een traktatie op tafel. Deze gevulde pastaschelpen met spinaziesaus is ondanks het gebruik van gorgonzola zacht van smaak en lekker romig. Door het gebruik van rode pesto krijgt het recept extra diepgang.

Ingrediënten

  • Schelpen
  • Vulling
  • Saus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Breng in een grote pan water aan de kook en strooi daarin wat zout. Weeg 120 gram pastaschelpen af en doe deze wanneer het water kookt in de pan. Kook de schelpen volgens de bereidingsduur op de verpakking gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af.

  • Stap 2

    Warm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte. Vet alvast een ovenschaal in met olijfolie, zodat de schelpen en saus straks niet blijven plakken.

  • Stap 3

    Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan, doe daarin de (gewassen) spinazie en laat deze al roerende slinken. Maak ondertussen een teentje knoflook schoon en pers deze met een knoflookpers fijn over de spinazie. Bak deze even kort mee. Als de spinazie voldoende geslonken is zet je het vuur uit en zet je de pan even opzij.

  • Stap 4

    Was een tomaat en snijd deze in 4 stukken. Doe deze vervolgens met de mascarpone, spinazie en rode pesto in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer tot een vloeibare saus. Is deze nog te dik? Voeg dan een klein scheutje water toe en mix opnieuw. Wanneer de saus een gladde structuur heeft, zet je deze even aan de kant.

  • Stap 5

    Maak een rode ui schoon en snipper deze vervolgens fijn. Hak de olijven fijn in kleine stukjes.

  • Stap 6

    Laat de koekenpan, die je hebt gebruikt voor de spinazie warm worden, voeg het gehakt zonder boter of olie toe aan de pan en bak deze rustig gaar. Voeg vervolgens de fijn gesneden rode ui toe en bak deze met deze glazig. Voeg vervolgens de stukjes olijf toe en roer goed door. Snijd de gorgonzola in stukjes en doe deze erbij. Doe het vuur uit en roer de gorgonzola goed door het gehaktmengsel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

  • Stap 7

    Giet de saus in de al ingevette ovenschaal en verdeel deze goed over de bodem.

  • Stap 8

    Pak een thee- of dessertlepeltje en vul hiermee de schelpen met de vulling. Heb je een schelp gevuld? Leg deze dan met de vulling naar boven in de schaal.

  • Stap 9

    Was de cherrytomaatjes en snijd in kleine stukjes. Verdeel deze vervolgens over de gevulde pastaschelpen. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15 minuten, zodat deze nog even goed kan doorwarmen. Daarna zijn de schelpen klaar om gegeten te worden.

Tips en variaties

  • Serveer de gevulde schelpen eventueel met een frisse salade om de maaltijd compleet te maken.

x

Wachtwoord kwijt