Italiaanse kipstoof met orzo

Italiaanse kipstoof met orzo
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(0 / 5)

Deze Italiaanse kipstoof met Orzo is romig en smaakvol. Makkelijk te bereiden en daardoor staat dit heerlijke recept zelfs doordeweeks in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Kook de orzo in een pan met ruim water in +/- 10 minuten gaar. Bewaar 1 lepel van het kookvocht.

  • Stap 2

    Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in grove stukken. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd ook de rode peper fijn.

  • Stap 3

    Snijd de kippendijen in stukken van ongeveer 2 cm en breng ze op smaak met wat kipkruiden.

  • Stap 4

    Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes kippendij aan, op een hoge temperatuur. Haal de kippendijstukjes uit de pan en zet ze even apart.

  • Stap 5

    Bak in dezelfde pan de knoflook en de rode peper gedurende 1 minuut op middelhoge temperatuur. Voeg hier vervolgens de zongedroogde en cherrytomaten aan toe. Bak deze nog eens 3 minuten.

  • Stap 6

    Voeg het water toe aan de pan, verkruimel hierover een kippenbouillonblokje. Voeg tevens de rozemarijn en de slagroom toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de kippendijstukjes toe. Laat het geheel 10 minuten stoven met de deksel op de pan. Laat het indien nodig nog maximaal 10 minuten pruttelen zonder deksel.

  • Stap 7

    Voeg hierna de spinazie toe, hand voor hand en laat deze al roerend slinken. Roer tenslotte de orzo, samen met het kookvocht door de stoof heen. Verwarm het geheel nog een paar minuten.

  • Stap 8

    Breng de kipstoof op smaak met 2 eetlepels mosterd, flink wat peper en geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt