Deze Chicken Satay is een smakelijk en eenvoudig eenpansgerecht dat weinig moeite kost om te maken, maar waar je enorm van zult genieten. Het is perfect voor mealprepping en door het gebruik van 100% pindakaas en light kokosmelk, is het ook lekker laag in calorieën.
Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm. En doe deze in je slowcooker of stoofpan.
Maak de gember schoon en rasp deze boven de man. Pel de knoflook en pers deze boven de pan uit.
Voeg vervolgens de ketjap, kokosmelk, de kruiden, de pindakaas en de sperziebonen toe aan de pan.
Snijd de limoen doormidden en knijp het sap boven de pan uit de limoen. Houdt je hand eronder om de eventuele pitjes op te vangen. Maak de paprika's schoon en snijd deze in repen, doe vervolgens in de pan en roer het geheel goed door.
Zet de pan op het vuur en laat deze rustig pruttelen. Zodra het begint te pruttelen, draai het vuur dan laag, roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat dit voor ongeveer 4 uur op laag vuur garen en roer tussendoor rustig door. Zorg ervoor dat het zachtjes blijft pruttelen, stopt het met pruttelen, dan zet je het vuur iets hoger.
Na 4 uur pruttelen, check je de gaarheid van de kip. Is deze zacht en gaar? Dan kan de deksel van de pan en kan je de saus nog wat laten inkoken of dikker maken met een sausbinder. Ben je tevreden over de dikte van de saus? Dan is deze klaar om te serveren. Serveer je Chicken Satay met bijvoorbeeld rijst of noedels.
Dit recept is prima in te vriezen. Daardoor ook perfect voor mealprepping.
Garneer het gerecht met wat bosui en gehakte pinda's dat maakt het extra lekker.
Je kan zowel 100% pindakaas als gewone pindakaas gebruiken, net wat je lekker vind.
Je kan de kokosmelk light ook vervangen voor normale kokosmelk. Net waar je voorkeur naar uit gaat.