Een smaakvol vegetarisch gerecht met de volle smaken van gekruide kip, romige tomaten en gerijpte Parmezaanse kaas, gecombineerd met courgetti.
Snijd de kippendijen in niet te kleine stukken en kruid ze met kipkruiden van bijvoorbeeld Verstegen. Bak ze gaar en mooi bruin in de boter.
Terwijl de kip op staat, kun je de courgettes verwerken tot courgetti (spaghetti van courgette) met behulp van een spiraalsnijder (van bijvoorbeeld Gefu).
Snijd de semi-zongedroogde tomaten in stukjes. Snipper de knoflook.
Zet de warmtebron laag en voeg de crème fraîche en de Parmezaanse kaas toe. Laat zachtjes pruttelen en roer totdat de kaas is gesmolten. Strooi de basilicum en chilipoeder, tezamen met wat zout toe aan het geheel
Roer de courgetti door het mengsel en laat op een zacht vuur pruttelen totdat de courgetti zacht is (naar jouw smaak) al naar gelang de gaarheid van de courgette 5 tot 8 minuten.
In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook Pecorino gebruiken, een wat zoutere schapenkaas. Dit geeft een net andere smaakbeleving.