Bouillon

Saotosoep Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 l water
  • 600 g kippenbouten
  • 4 cm laos of 2 tl laospoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tak sereh (citroengras)
  • 1 salamblaadje
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tl witte peper
  • 6 gekookte eieren
  • 250 g witte rijst
  • 300 g taugé
  • 1 pakje gebakken aardappelstokjes (frietjes)
  • gebakken uitjes
  • vlees van de kippenbouten
  • zoute ketjap
  • 2 stengels bosui, fijngesneden

Saoto soep

Zin in een lichte soep uit de Surinaamse keuken? Probeer dan eens deze saoto soep. Makkelijk te maken op jouw eigen…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kg runderbotten/schenkel
  • 2 mergpijpen
  • 1 grote prei
  • 2 uien
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 6 gekneusde peperkorrels

Runderbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde runderbouillon (Bouillon de boeuf). Goed te gebruiken als basis voor soepen.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg visgraten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 grote prei
  • 2 uien
  • 100 g bleekselderij
  • 2 takjes dille
  • 1 takje tijm
  • 6 gekneusde peperkorrels
  • 2 laurierblad
  • Olie

Visbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde visbouillon (Fumet de poisson).

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 grote wortels
  • 1 grote prei
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 takjes peterselie
  • 2 laurierbladen
  • 1 mespunt gemalen tijm
  • 1 tl gekneusde witte peperkorrels

Groentebouillon – Basisrecept

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde groentebouillon (Court bouillon).

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 stuk soepkip
  • 1 grote prei
  • 1 grote ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 laurierbladen
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes dragon
  • Foelie
  • 4 gekneusde witte peperkorrels
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 2 dl droge witte wijn

Kippenbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde kippenbouillon (Fond de volaille)

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 preistronk, in grove stukken
  • 1/2 stengel bleekselderij in grove stukken
  • 1 ui gehalveerd
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 400 ml water
  • 100 g kip in stukjes
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 el creme fraîche
  • Beetje peper en zout

Gevogeltebouillon met quenelles van kip

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse kip quenelles zorgen voor een luxe uitstraling. Dit recept is prima te…

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt