Kippenbouillon

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 2:0 h
  • Klaar in: 2:20 h
Loading...
(5 / 5)

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde kippenbouillon (Fond de volaille)

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de grof gesneden groenten al roerende een paar minuten zweten.

  • Stap 2

    Schep de groente eruit en draai het vuur iets hoger en voeg de in stukken gehakte kipdelen toe en laat deze zachtjes meebakken tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Blus het geheel af met de witte wijn en schraap het aanbaksel los en vul af met 1 liter koud water.

  • Stap 3

    Voeg de groenten weer toe aan het geheel en breng het aan de kook. Schep met regelmaat het schuim af dat komt bovendrijven.

  • Stap 4

    Voeg, zodra er geen nieuw schuim meer wordt gevormd, de tuinkruiden en peperkorrels toe. Laat de bouillon minstens 2 uur trekken op zeer laag vuur, zodat het bouillon net niet borrelt. Passeer de bouillon door een zeef en vervolgens voor de tweede keer door een met een natgemaakte passeerdoek beklede zeef.

  • Stap 5

    Laat de bouillon afkoelen en verwijder het gestolde vetlaagje, of ontvet de warme bouillon door met keukenpapier het vet eraf te deppen. Voor gebruik in sauzen de bouillon na het ontvetten laten inkoken tot de gewenste sterkte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt