Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse quenelles zorgen voor een Kerstcachet.
Prei, bleekselderij en ui in soeppan leggen. Fond en 400 ml water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 20 minuten laten trekken.
Bouillon boven grote andere pan door schone theedoek zeven (groenten worden niet gebruikt). Bouillon laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
In keukenmachine of met staafmixer kip met helft van peterselie, ei, creme fraîche 1,2 tl. zout en peper pureren. Kipmengsel afgedekt in de koelkast bewaren.
Bouillon opnieuw aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen. Met behulp van 2 natte lepels uit kipmengsel eivormige balletjes (quenelles) scheppen. Quenelles in kokende bouillon laten glijden en in 5 minuten gaar laten worden. Bouillon in diepe borden scheppen en met rest van peterselie bestrooien