Gevogeltebouillon met quenelles van kip

  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse kip quenelles zorgen voor een luxe uitstraling. Dit recept is prima te gebruiken bij een meergangen menu of Kerstdiner.

Ingrediënten

  • Bouillon
  • Kipmengsel quenelles
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Quenelle voorbereiden

    Pureer met een keukenmachine of met staafmixer de kip met de helft van de peterselie, ei, creme fraîche 0,5 tl. zout en mespuntje peper. Mocht het kipmengsel op de lepel slap aanvoelen meng er dan, beetje bij beetje, paneermeel doorheen. Het geheel moet op de lepel stevig aanvoelen. Bewaar dit kipmengsel afgedekt in de koelkast.

  • Stap 2 - Bouillon

    Prei, bleekselderij en ui in soeppan leggen. Fond en 400 ml water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt minimaal 20 minuten laten trekken.

  • Stap 3

    Bouillon boven grote andere pan door schone theedoek of fijne zeef zeven (groenten worden niet gebruikt).

  • Stap 4 - Quenelle garen

    Bouillon opnieuw aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen.

  • Stap 5

    Schep met behulp van 2 natte lepels eivormige balletjes (quenelles) uit het kipmengsel. De quenelle in kokende bouillon laten glijden en in 5 minuten gaar laten worden.

  • Stap 6 - Afronding

    Bouillon in diepe borden scheppen en met met wat peterselie bestrooien.

x

Wachtwoord kwijt