Gevogeltebouillon met quenelles van kip

  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse quenelles zorgen voor een Kerstcachet.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Prei, bleekselderij en ui in soeppan leggen. Fond en 400 ml water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 20 minuten laten trekken.

  • Stap 2

    Bouillon boven grote andere pan door schone theedoek zeven (groenten worden niet gebruikt). Bouillon laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.

  • Stap 3

    In keukenmachine of met staafmixer kip met helft van peterselie, ei, creme fraîche 1,2 tl. zout en peper pureren. Kipmengsel afgedekt in de koelkast bewaren.

  • Stap 4

    Bouillon opnieuw aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen. Met behulp van 2 natte lepels uit kipmengsel eivormige balletjes (quenelles) scheppen. Quenelles in kokende bouillon laten glijden en in 5 minuten gaar laten worden. Bouillon in diepe borden scheppen en met rest van peterselie bestrooien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt