Visbouillon

  • Hoeveelheid: 1
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde visbouillon (Fumet de poisson).

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwijder de koppen of alleen de kieuwen en spoel de graten schoon onder koud water. Spoel de bleekselderij en de prei schoon en snijd deze zeer fijn. Hak vervolgens de uien fijn.

  • Stap 2

    Verhit in een pan de olie en laat hierin de groenten zachtjes fruiten. voeg de visgraten toe aan het geheel en laat dit even mee fruiten.

  • Stap 3

    Voeg de kruiden, de peperkorrels en de wijn toe aan het geheel en vul af met 1 liter koud water tot alles onder staat.

  • Stap 4

    Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon 20 minuten trekken. Zorg dat je regelmatig even het schuim eraf schept. Passeer de bouillon door een zeef, zodat er een mooie bouillon overblijft.

Tips & variaties

  • De bouillon mag met visgraten niet langer dan 20 minuten koken, anders komen de visoliën vrij uit de graten, dat smaakt net zo als levertraan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt