Eenpansgerechten

Hongaarse kip in paprikasaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kippendijen
  • 2 el mix voor kip (Verstegen)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 blik tomatenstukjes (400g)
  • 150 ml kippenfond (bouillon)
  • peper
  • zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 200
  • Carbohydrates: 7
  • Fat: 14

Hongaarse kip in paprikasaus

Deze Hongaarse kip in paprikasaus (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Dit is een variant op het…

(4.7 / 5)
Hongaarse kip in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kipdrumsticks
  • 2 el olijfolie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 ml kippenfond (bouillon)
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • peper
  • zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 200
  • Carbohydrates: 7
  • Fat: 14

Hongaarse kip

Deze Hongaarse kip (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Ook dit recept hebben wij aangepast qua smaak…

(4 / 5)
Hachee op een bord met rodekool en aardappel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier bijvoorbeeld Grolsch Winterbok
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el paprikapoeder

Hachee

Echt een winters gerecht, hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool met vers gemaakte appelmoes, maar ook heerlijk met (zilvervlies) rijst.…

(3.5 / 5)
Coq au vin Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met bot +/- 550 g
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml wijn (Pinot Noir, Bourgogne)
  • bouillonblokje ( kip of groente)
  • Wat bloem

Coq au vin

Coq au vin is een van oorsprong Frans boerengerecht. De basis voor de stoofschotel was vroeger een hele haan en rode…

(5 / 5)
Nasi met gon bao saus met vis Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g Pangafilet of 3 filets
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao vis

Gon bao kai is van oorsprong een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins…

(4.5 / 5)
Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(4.5 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(3.7 / 5)
Roerbak kip met snijbonen en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g snijbonen, gesneden
  • 250 g eiermie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 4 el arachide olie
  • 300 g kipgehakt
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 stengels salade-ui
  • 250 ml zoete chilisaus
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 650
  • Fat: 30
  • Saturated Fat: 7

Roerbak van kip, snijbonen en rode paprika…

Een heerlijk gerecht met o.a. kipgehakt en snijbonen uit de categorie ‘ Kook simpel’ en snel. In 25 minuten heb je…

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 3 el balsamicoazijn
  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Italiaans gevuld omelet

Zin in een makkelijke, gezonde en vullende avondmaaltijd? Dan is dit gevulde omelet een goede optie.

(4 / 5)
Jagersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen of 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 250 g champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon of gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el peterselie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Peper & zout

Kip met Jagerssaus

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons.…

(4.3 / 5)
Stamppot van spruitjes, prei en kool met een kipbraadworst. Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 225 g spruitjes
  • 150 g groene kool
  • 125 g prei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g aardappels
  • 10 semi zongedroogde tomaatjes
  • 125 g magere spekreepjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 tl witte peper
  • Scheutje melk
  • Blokje boter

Stamppot van spruitjes, prei en kool

Een niet traditionele stamppot gemaakt van spruitjes, prei en kool. Een heerlijke combinatie voor een koude herfst- of winterdag. Makkelijk te…

(3.6 / 5)
Wildzwijnstoof met aardappelpuree en rode kool op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g stoofvlees van wild zwijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 g magere spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 100 ml rode wijn
  • 250 ml wildfond
  • 1 takje rozemarijn
  • +/- 15 jeneverbessen
  • 200 g kastanjechampignons

Stoof van wild zwijn

Een stoof van wild zwijn met spekjes, rozemarijn en kastanjechampignons, welke qua geur en smaak uitstekend past bij de herfst.

(3.8 / 5)
Visstoof met courgette en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 40 g boter
  • 200 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 150 g pangasiusfilet
  • 150 g zalm filet (Wilde Alaska zalm)
  • 100 g roze garnalen
  • 300 g prei, gesneden
  • 300 g worteltjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 100 ml water

Visstoof met courgette en prei

Deze visstoof is gemakkelijk te maken en snel klaar. De prei samen met de Zaanse mosterd zorgt voor een heerlijke volle…

(5 / 5)
Gon bao kai met pinda's Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 handje geroosterde ongezouten Pinda’s (optioneel)
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g kippendijen
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao kai – Chinese kip

Gon bao kai is een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins zoetzure smaak…

(4.2 / 5)
Roerbak kip met prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 4 kleine preitjes
  • 4 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el oestersaus
  • 2 el kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 240 gram noedels
  • peper en zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400

Roerbak kip met prei

Roergebakken kippendijen in knoflook en peper met prei en omelet. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt