Eenpansgerechten

Patatje stoofvlees met piccalilly mayonaise Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g runderriblap / Stoofvlees
  • 2 wortels (+/-200g)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 30 g boter of olijfolie
  • 1 flesje Grolsch Winterbok
  • 1 plak kruidkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el Baharat kruidenmengsel
  • 1 el bloem
  • Peper en zout

Stoofvlees – Midden-Oosters

Stoofvlees Midden-Oosters, is weer een traditioneel recept die wij een twist geven. In de winter zijn wij altijd op zoek naar…

(4.3 / 5)
Pasta met spinazie gehaktsaus op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g rundergehakt
  • 300 g spinazie a la crème
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote rode puntpaprika
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl runderbouillonpoeder
  • 20 g oude geraspte kaas
  • 50 g pecorino
  • 400 g pasta (orecchiette)
  • zout & peper
  • 15 g boter
  • 15 g bloem
  • 100 ml melk

Pasta met spinazie-gehaktsaus

Deze pasta met spinazie-gehaktsaus is een goed voorbeeld van het verwerken van restanten uit de vriezer en de koelkast. In een…

(5 / 5)
Chicken Satay met mie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 cm verse gember (of 1 el gemberpasta)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl serehpoeder
  • 2 tl gemalen korianderpoeder (ketoembar)
  • 3 el ketjap manis
  • 50 g pindakaas
  • 450 g (diepvries) sperziebonen
  • 3 paprika's
  • 1 limoen

Chicken Satay

Deze Chicken Satay is een smakelijk en eenvoudig eenpansgerecht dat weinig moeite kost om te maken, maar waar je enorm van…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 tenen knoflook
  • 1 groene Turkse pepers (Yesil Biber)
  • 1 blik (400ml) tomatenblokjes
  • 3 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • Handje verse peterselie

Israëlische Shakshuka

Deze Israelische Shakshuka kun je op elk moment van de dag eten. Als ontbijt, lunch, brunch of diner, het past bij…

(2.5 / 5)
Italiaanse kipstoof met orzo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 275 g Orzo
  • 400 g kippendijen
  • 600 ml water
  • 1 pot zongedroogde tomaten
  • 250 ml kookroom
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g gewassen spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 el grove mosterd
  • 1 Spaanse peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • 50 g Parmezaanse kaas

Italiaanse kipstoof met orzo

Deze Italiaanse kipstoof met Orzo is romig en smaakvol. Makkelijk te bereiden en daardoor staat dit heerlijke recept zelfs doordeweeks in…

(4 / 5)
Paksoistamppot krokante kip met Javaanse satésaus en gebakken uitjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 400 g paksoi 1-2 struiken
  • 20 g boter
  • 1 dl melk
  • 1 el sambal oelek
  • 300 g kippendijen (bevroren)
  • 2 eieren
  • 5 beschuiten
  • 2 grote scheppen bloem
  • zout en peper
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 teentjes knoflook
  • 125 g pindakaas (evt. met nootjes)
  • mespunt trassi
  • 2 el olie
  • ¼ tl djinten
  • ¼ el suiker (rietsuiker)
  • 1½ tl azijn
  • 1½ el ketjap
  • 1½ dl water
  • vers gemalen peper

Paksoistamppot met krokante kipstukjes en pindasaus

De oosterse variant op de andijviestamppot, namelijk de paksoistamppot. Niet met uitgebakken spekjes en een gehaktbal, maar met krokante kipstukjes en…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 1 el boter
  • 75 g semi-zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g van bijvoorbeeld Mutti)
  • 4 teentjes knoflook
  • ¾ cup geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl chilipoeder of chilivlokken
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout naar smaak
  • 4 courgettes
  • 2 grote eetlepels crème fraîche

Courgetti kip parmezaan

Een smaakvol vegetarisch gerecht met de volle smaken van gekruide kip, romige tomaten en gerijpte Parmezaanse kaas, gecombineerd met courgetti.

(5 / 5)
Sajoer groente Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui - klein
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl venkelzaad - gemalen
  • 1 tl koriander - ketoembar
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 50 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ½ tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • peper en zout
  • 2 grote winterpenen
  • 2 paprika's
  • 1 grote rode ui
  • 1 prei
  • 100 g peulen
  • 100 g kastanjechampignons
  • 400 g kippendijen (optioneel)

Sajoer groente

Sajoer groente is een mild en kruidig groenterecept. De saus heeft een kruidige en enigszins zoete smaak en gaat goed samen…

(4.4 / 5)
Hongaarse kip in paprikasaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kippendijen
  • 2 el mix voor kip (Verstegen)
  • 2 el olijfolie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 blik tomatenstukjes (400g)
  • 150 ml kippenfond (bouillon)
  • peper
  • zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 200
  • Carbohydrates: 7
  • Fat: 14

Hongaarse kip in paprikasaus

Deze Hongaarse kip in paprikasaus (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Dit is een variant op het…

(4.7 / 5)
Hongaarse kip in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kipdrumsticks
  • 2 el olijfolie
  • 100 g magere spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 ml kippenfond (bouillon)
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • peper
  • zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 200
  • Carbohydrates: 7
  • Fat: 14

Hongaarse kip

Deze Hongaarse kip (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Ook dit recept hebben wij aangepast qua smaak…

(4.5 / 5)
Hachee op een bord met rodekool en aardappel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier bijvoorbeeld Grolsch Winterbok
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el paprikapoeder

Hachee

Echt een winters gerecht, hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool met vers gemaakte appelmoes, maar ook heerlijk met (zilvervlies) rijst.…

(3.6 / 5)
Coq au vin Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met bot +/- 550 g
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml wijn (Pinot Noir, Bourgogne)
  • bouillonblokje ( kip of groente)
  • Wat bloem

Coq au vin

Coq au vin is een van oorsprong Frans boerengerecht. De basis voor de stoofschotel was vroeger een hele haan en rode…

(4.5 / 5)
Nasi met gon bao saus met vis Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g Pangafilet of 3 filets
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao vis

Gon bao kai is van oorsprong een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins…

(4.5 / 5)
Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(4 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt