Hachee op een bord met rodekool en aardappel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 7:10 h
  • Klaar in: 7:25 h
Loading...
(3.6 / 5)

Echt een winters gerecht, hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool met vers gemaakte appelmoes, maar ook heerlijk met (zilvervlies) rijst. Dit recept is gemaakt met onze Sage Fast Slow Pro – slowcooker. Wat een uitkomst. ‘s Morgens vroeg het vlees in de pan en aan het eind van de middag is de hachee klaar.  Maar het lekkerst is de hachee een dag later!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Snijd het vlees in niet te kleine blokjes. Snijd de sjalotjes door de helft en dan in ringen.

  • Stap 2

    Zet de slowcooker op sear. Verhit hierin wat olie en bak hierin de helft van het vlees even aan. Haal dit uit de pan en herhaal dit met de andere helft van het vlees.

  • Stap 3

    Haal het vlees uit de pan. Voeg weer wat olie toe en fruit de sjalotjes totdat deze glazig zijn. Doe dan het vlees er boven op. Zet de slowcooker even op uit.

  • Stap 4

    Voeg 50 ml water toe aan het vlees en de uien. Doe de laurierblaadjes, de kruidnagels en het bouillonblokje (verkruimeld) erbij. Verkruimel de ontbijtkoek hierover.

  • Stap 5

    Giet tot slot het flesje bier leeg over het vlees, zet de slowcooker weer aan op low, kies voor 'pot roast' en stel deze in op 7 uur.

  • Stap 6

    Open na de kooktijd de deksel van de slowcooker. Zit er nog teveel vocht in, haal het vlees dan uit de pan en zet de slowcooker op reduce en laat het geheel gedurende zo'n 10 minuten met open deksel inkoken (stand hi). Doe daarna het vlees er weer bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt