Salades

Fetadip met geroosterde paprika in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g fetakaas
  • 75 g Ricotta
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Fetaspread met geroosterde paprika

Deze fetaspread met geroosterde paprika is door het mengen met ricotta luchtig en daardoor heel zacht. Door de geroosterde paprika krijgt…

(5 / 5)
hummus op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kikkererwten
  • 4 el Tahini
  • 3 el water
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 1 tl (geroosterde) komijn
  • sap van een halve citroen

Hummus – knoflook

Deze Hummus is vers, luchtig en romig en zeer rijk van smaak. Eenmaal zelf gemaakt en je wilt nooit meer anders.…

(0 / 5)
Zalmsalade op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik roze zalm (213 g)
  • 1 kleine aardappel
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 1 grote augurk
  • 1 el kappertjes
  • 3-4 el mayonaise
  • 1/2 tl Franse mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl citroensap
  • 3 el augurkenvocht
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper

Zalmsalade

Wij waren verzot op de zalmsalade die geserveerd werd op de visschotel van de visboer op verjaardagen. Het werd tijd dat…

(5 / 5)
Arabische bowl met couscous Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Harissa
  • 2 el citroensap
  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 225 g rijst of couscous naar keuze
  • 300 g kippendijen
  • 1/2 komkommer
  • 315 g kikkererwten
  • 1 bosui
  • 1/4 zakje rode kool
  • 2 el Mirin
  • 200 ml bouillon
  • Handje peterselie
  • Handje munt
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)

Bowl – Arabisch

Deze Arabische bowl, is een variant op de Buddha bowl, het is een makkelijke manier om diverse groentes en/of vlees die…

(4 / 5)
Champignontapenade op een antipastiplank Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 tl truffelolie
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Champignontapenade

Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.

(4 / 5)
makreel salade in bakje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Makreel
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 theel. pittige mosterd
  • 1 sjalotje
  • 1 eetl. paprikapoeder zoet
  • 5 á 6 druppels tabasco
  • Peper en zout

Makreel americain

Heerlijke makreel americain salade. Lekker voor op brood of op toast.

(5 / 5)
Koolsalade op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g geraspte rode kool
  • 100 g geraspte witte kool
  • 50 g geraspte wortel
  • 25 g alfalfa
  • 25 g kiemen
  • 35 g rozijnen
  • 1 avocado
  • 2 handjes rucola
  • 5 el yoghurt
  • 2 el appelcider azijn
  • 1,5 el agavesiroop
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl chilipoeder

Rode en witte koolsalade

Een frisse koolsalade, geïnspireerd op de al bestaande Coleslaw. Aangevuld met rucola maakt het een salade welke heerlijk is voor de…

(4 / 5)
Witlofsalade gerookte kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 stronken witlof
  • 2 eieren
  • 1 (rijpe) mango
  • 200 gr gerookte kip
  • 2 el mayonaise
  • 35 gr rozijnen
  • 4 grote of 8 kleine stengels bieslook
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl chilipoeder

Witlofsalade met gerookte kip

Heb je zin in een lichte salade voor de lunch of als bijgerecht bij het diner? Kies dan voor deze witlofsalade…

(0 / 5)
Auberginesalade met granaatappel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 75 g feta
  • 1 tl ras el hanout
  • 20 ml olijfolie

Auberginesalade met granaatappel en feta

Een kruidige salade gemaakt van een in Ras el Hanout gebakken aubergine, afgetopt met granaatappelpitjes en verkruimelde feta. Lekker voor bij…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt