Zalmmousse

Roomkaas zalm op toast
  • Hoeveelheid: 250 gr
  • Portie: 25
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(0 / 5)

Een mooie smeuïge zalmmousse met gerookte zalm, dille en bieslook. Deze fijne vismousse heeft een zachte smaak van zalm en verse tuinkruiden. Kan goed gebruikt worden voor vier amuses, op toast of als aanvulling bij een vissalade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Weeg de Philadelphia en de room af en doe deze samen in een grote kom.

  • Stap 2

    Doe de gerookte zalm in de blender en maal deze fijn.

  • Stap 3

    Spatel de zalm en de limoensap door het roomkaas mengsel.

  • Stap 4

    Was de dille en bieslook en dep deze droog. Snijd de dille en bieslook fijn en spatel de dille en bieslook door het mengsel.

  • Stap 5

    Breng verder op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 6

    Doe het in een spuitzak of afgedekt in een bakje en zet dit in de koeling om later te gebruiken.

Tips en variaties

  • Serveer de gerookte zalmmousse in een glaasjes met wat verkruimelde zalm en een klein takje dille. Zet deze in de koelkast tot aan het serveren.

  • Je kan deze mousse ook gerust maken met andere soorten gerookte vis. Denk maar aan gerookte heilbot of gerookte makreel bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt