Mediterrane visschotel

Mediterrane visschotel
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 40 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(0 / 5)

Deze Mediterrane visschotel krijgt zijn rijke tomatensmaak door de saus de tijd te gunnen rustig te pruttelen. Door deze al eerder op de dag te maken trekken de smaken van de verse kruiden en de tomaat goed in. Deze visschotel is prima te eten als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een verse ciabatta of met wat pasta.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Haal de schil van de ui en pel de knoflook. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook fijn.

  • Stap 2

    Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook. Giet vervolgens de olijven af als deze in een pot zitten en hak deze grof. Voeg deze vervolgens met de chilivlokken toe aan de pan en bak het geheel ongeveer 2 minuten mee.

  • Stap 3

    Maak de verse kruiden schoon en rits de blaadjes van de takjes, snijd deze fijn en voeg toe aan de pan. Laat ook de verse kruiden even 2 minuten mee bakken.

  • Stap 4

    Blus het geheel af met de witte wijn en voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe. Vul het blik voor ongeveer de helft met water en voeg dit ook toe. Roer het geheel goed door.

  • Stap 5

    Was de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg de peper en zout naar smaak toe en roer door. Breng de saus aan de kook en laat deze voor ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.

  • Stap 6

    Dep de visfilets droog en bestrooi beide zijdes met kruiden, wrijf de kruiden vervolgens goed in. Snijd de vis in brede stroken en leg deze bovenop de saus. Doe de deksel op de pan en laat de vis 8 minuten stoven. Schep de vis vervolgens rustig door de saus, zodat de vis niet te veel uit elkaar valt.

  • Stap 7

    Serveer de visschotel met vers brood of pasta.

Tips en variaties

  • Vind je de saus te dun? Bind deze dan met een bindpapje (1 el Maïzena + 2 el water). Meng daarvoor de Maïzena met 2 eetlepels water en roer door de saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt