Makreelmousse

Roomkaas makreel op toast
  • Hoeveelheid: 250 gr
  • Portie: 25
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(0 / 5)

Een mooie smeuïge makreelmousse met gerookte makreel en dille. Deze vismousse heeft een zachte smaak van makreel, verse dille met een lichte zuurtje van limoen. Kan goed gebruikt worden voor vier amuses, op toast of als aanvulling bij een vissalade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Maak de makreel schoon en goed vrij van graten. Doe de schoongemaakte makreel in een kom.

  • Stap 2

    Weeg de Philadelphia of andere roomkaas en de zure room af en doe dit samen in een grote kom.

  • Stap 3

    Spatel de schoon gemaakte makreel door de roomkaas en zure room.

  • Stap 4

    Was de limoen en rasp de zest van de limoen eraf (buitenste van de schil). Voeg dit toe aan het mengsel.

  • Stap 5

    Snijd de limoen doormidden en voeg voorzichtig kleine beetjes toe aan het mengsel, totdat de juiste smaak is bereikt.

  • Stap 6

    Was de dille, maak deze droog en snijd deze fijn. Spatel de fijn gesneden dille vervolgens door het mengsel.

  • Stap 7

    Breng het mengsel waar nodig verder op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 8

    Doe de mousse in een spuitzak of afgedekt in een bakje en zet dit in de koeling om later te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt