Palingmousse

Roomkaas paling op toast
  • Hoeveelheid: 250 gr
  • Portie: 25
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(0 / 5)

Een mooie smeuïge palingmousse met verse paling, dille en bieslook. Deze fijne vismousse heeft een zachte smaak van paling en verse tuinkruiden. Kan goed gebruikt worden voor vier amuses, op toast of als aanvulling bij een vissalade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Weeg de Philadelphia en de room af en doe deze samen in een grote kom.

  • Stap 2

    Doe de gerookte paling in de blender en maal deze fijn genoeg om door de room te spatelen.

  • Stap 3

    Spatel vervolgens de paling door het roomkaasmengsel.

  • Stap 4

    Was de dille en bieslook, dep deze droog en snijd fijn. Spatel de dille en bieslook vervolgens door het mengsel.

  • Stap 5

    Breng verder op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 6

    Doe het in een spuitzak of afgedekt in een bakje en zet dit in de koeling om later te gebruiken.

Tips en variaties

  • Serveer de palingmousse in een glaasjes met wat stukjes gerookte paling, cherry tomaatje en een takje dille. Top hem eventueel af met een toefje limoenmayonaise. Zet deze in de koelkast tot aan het serveren. Je kan deze mousse ook gerust maken met andere soorten gerookte vis. Denk maar aan gerookte heilbot of gerookte makreel bijvoorbeeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt