Deze Italiaanse visschotel uit de oven is binnen 45 minuten klaar, kook simpel dus. De visschotel bevat witvis, pesto-tomatensaus met daar doorheen Italiaanse Pecorino Romano kaas. Door deze Italiaanse ziltige kaas krijgt het gerecht een heerlijke smaak in combinatie met de tomaten en pesto.
Maak de knoflook en ui schoon. Snijd de ui in kleine stukjes en hak de knoflook mooi fijn.
Doe 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit met lage temperatuur de ui en knoflook glazig. Was ondertussen de courgette en snijd deze eerst in plakken van 5 mm dik en vervolgens de plakken in blokjes van ongeveer 5 mm.
Doe vervolgens de in stukjes gesneden courgette samen met de oregano bij de ui en knoflook in de pan en laat dit even 2 min. mee bakken. Zet ondertussen de oven aan op 180ºC stand boven en onderwarmte en plaats het rooster in het midden van de oven.
Voeg nu de tomatenstukjes uit blik en de pesto toe aan de pan en laat dit even goed doorwarmen. Snijd ondertussen de vis in blokken van ongeveer 3 cm en bestrooi deze met Verstegen kruidenmix voor vis. Zet ondertussen een pan met water op voor de pasta en breng het water aan de kook.
Neem een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olijfolie. Doe in de schaal de helft van de saus en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel bovenop de saus de stukken vis en bestrooi dit met de helft van de geraspte Pecorino.
Doe vervolgens de overgebleven saus over de vis en verdeel de overgebleven geraspte Pecorino hier overheen. Zet nu de ovenschaal voor 20 minuten op het rooster in het midden van de oven. De visschotel is klaar wanneer de vis gaar is en de kaas gesmolten.
Wanneer het water in de pan kookt, kook je de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta wanneer deze gaar is af en laat deze even in de pan staan. Zet de pan niet terug op de warmtebron. Mocht de oven eerder klaar zijn dan de pasta zet deze dan uit en laat de visschotel erin staan.
Pak je mooiste borden en doe eerst de pasta erop en daarna de heerlijke saus met de vis. Je bord is klaar om opgediend te worden, eet smakelijk.
Zoals op de foto te zien is, is deze visschotel ook heerlijk bij rijst.