Bowl – Arabisch

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Deze Arabische bowl, is een variant op de Buddha bowl, het is een makkelijke manier om diverse groentes en/of vlees die je nog hebt te gebruiken. Je kunt voor deze bowl als basis rijst of couscous gebruiken. Vul hem aan met diverse groentes en bijvoorbeeld kip. In dit recept is de kip gemarineerd in Harissa.

Ingrediënten

  • Marinade
  • Bowl
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 Marinade

    Maak een marinade van de Harissa, de Griekse yoghurt, een gehakt teentje knoflook, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met wat zout.

  • Stap 2 Bowl

    Snijd de kippendijen in niet te kleine stukken. Leg de stukken in de marinade en roer goed om.

  • Stap 3

    Kook de rijst, couscous of andere graansoort naar keuze volgens de receptuur op de verpakking in de bouillon. Breng op smaak met het een eetlepel citroensap, peper, zout en de gehakte peterselie en munt.

  • Stap 4

    Grill de gemarineerde stukken kippendij in een grillpan mooi bruin en gaar.

  • Stap 5

    Neem de gesneden rode kool en breng deze op smaak met de mirrin. Snijd de komkommer in blokjes. Verdeel de rode kool, de komkommer en de geroosterde kikkererwten over de kommen.

  • Stap 6

    Spoel de kikkererwten af onder de kraan, laat goed uitlekken en dep droog. Verdeel de kikkererwten over een bakblik en rooster gedurende 35 minuten op 180 graden in een hetelucht oven.

  • Stap 7

    Doe de rijst of couscous in de kommen en verdeel alle overige ingrediënten op de rijst of couscous en sprenkel de ringetjes bosui eroverheen.

x

Wachtwoord kwijt