Frisse rucola maaltijdsalade met biefstuk en courgette. Goed als hoofdgerecht, maar zeker ook lekker voor de lunch.
Snijd eerst de courgettes door de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de courgettes, de biefstuk en de ui.
Grill vervolgens de plakken courgette aan beide kanten lichtbruin en bestrooi ze met grof zeezout en peper. Doe een beetje van het limoensap over de courgettes.
Grill de biefstuk ongeveer 5 minuten zodat ze nog wel mooi rosé blijven. Grill de uien zodat ze mooi bruin en zacht worden.
Doe vervolgens de rucola op een grote schaal en leg hier de courgettes, stukjes uit en de dun gesneden plakjes biefstuk op. Serveer deze salade direct. Deze salade kunt u ook als hoofdgerecht eten en is bedoeld voor 4 personen.
Om deze salade wat frisser te maken zou u er ook voor kunnen kiezen om er wat fijngesneden munt over heen te strooien.