Salade met biefstuk

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 25 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Frisse rucola maaltijdsalade met biefstuk en courgette. Goed als hoofdgerecht, maar zeker ook lekker voor de lunch.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd eerst de courgettes door de lengte in plakken. Meng de balsamicoazijn met de olie en bestrijk hiermee de courgettes, de biefstuk en de ui.

  • Stap 2

    Grill vervolgens de plakken courgette aan beide kanten lichtbruin en bestrooi ze met grof zeezout en peper. Doe een beetje van het limoensap over de courgettes.

  • Stap 3

    Grill de biefstuk ongeveer 5 minuten zodat ze nog wel mooi rosé blijven. Grill de uien zodat ze mooi bruin en zacht worden.

  • Stap 4

    Doe vervolgens de rucola op een grote schaal en leg hier de courgettes, stukjes uit en de dun gesneden plakjes biefstuk op. Serveer deze salade direct. Deze salade kunt u ook als hoofdgerecht eten en is bedoeld voor 4 personen.

Tips & variaties

  • Om deze salade wat frisser te maken zou u er ook voor kunnen kiezen om er wat fijngesneden munt over heen te strooien.

x

Wachtwoord kwijt