Zalmsalade

Zalmsalade op schaal
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 12 m
  • Kooktijd: 8 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Wij waren verzot op de zalmsalade die geserveerd werd op de visschotel van de visboer op verjaardagen. Het werd tijd dat wij deze zelf gingen maken en hebben de salade van de visboer dan ook goed geprobeerd te analyseren. Dit heeft geresulteerd in deze zachte en smeuïge zalmsalade. Zeer geschikt om te eten op feestdagen, op het buffet, maar ook op een stokbroodje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Breng in een kleine pan water aan de kook om de aardappel te koken. Schil de aardappel en doe deze samen met het eitje in de pan, kook voor 8 minuten. Giet af, haal de aardappel uit de pan en leg deze even weg tot gebruik. Laat het eitje schrikken door deze af te spoelen met koud water.

  • Stap 2

    Neem een kom en doe hierin de zalm. Verwijder eerst de stukjes graat en ruggenmerg van de zalm, voordat je deze verder verwerkt.

  • Stap 3

    Snijd de augurk, kappertjes en de rode ui zeer fijn en voeg toe aan de zalm.

  • Stap 4

    Snijd de aardappel in brunoise, oftewel hele kleine blokjes en voeg deze toe aan de kom.

  • Stap 5

    Voeg de mosterd, mayonaise, tomatenpuree, citroensap, augurkenvocht, knoflookpoeder, paprikapoeder en de peper en zout toe en roer het geheel goed door.

  • Stap 6

    Proef het mengsel, ben je tevreden over de structuur en de smaak dan is de salade goed. Mis je nog iets, voeg naar smaak dan nog wat van de kruiden toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt