Hongaarse kip

Hongaarse kip in de pan
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(4 / 5)

Deze Hongaarse kip (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Ook dit recept hebben wij aangepast qua smaak en werkwijze. In dit recept kun je gebruik maken van kippenpoten, kippenbouten of kippendijen braadsticks. Wij hebben braadsticks gebruikt, omdat kippendijvlees nog wat vet heeft dat het vlees sappig houdt. De Hongaarse kip is een éénpans gerecht en staat in minder dan één uur op tafel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarden

Calories
200
Carbohydrates
7
Fat
14

Stap voor stap

  • Stap 1

    Zet een braad/stoofpan op middelhoog vuur. Kruid de braadsticks met peper en zout aan beide zijden. Braad de sticks in +/- 6 minuten aan beide zijden lichtbruin aan. Schep de braadsticks vervolgens uit de pan en leg ze even afgedekt opzij.

  • Stap 2

    Zet de braadpan op matig vuur en bak in +/- 2 minuten de spekblokjes lichtbruin. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze in kleine stukjes. Voeg ze vervolgens toe aan de spekblokjes en laat ze in 4 minuten zachtjes fruiten (glazig worden).

  • Stap 3

    Voeg nu de paprikakruiden, cayenne peper en de bloem toe. Laat de bloem zachtjes meegaren +/- 3 minuten, zodat het straks voor de binding kan zorgen.

  • Stap 4

    Voeg nu de gepelde tomaten uit blik, kippenfond en de tijm toe en maak de tomaten met je houten lepel stuk. Leg de braadsticks weer terug in de pan en laat deze zachtjes voor 20 minuten met de deksel op de pan mee stoven.

  • Stap 5

    Was de puntpaprika's en snijd deze in de lengte door midden. Haal de zaadjes eruit en snijd de paprika in mooie halve ringen. Voeg ze vervolgens toe aan de gestoofde kip en laat ze gedurende 15 minuten even zachtjes mee pruttelen zonder deksel!

Tips en variaties

  • Neem tomatenblokjes van een mooie kwaliteit, wij gebruiken die van het merk Mutti. Lekker met versgebakken stokbrood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt