Paksoistamppot met krokante kipstukjes en pindasaus

Paksoistamppot krokante kip met Javaanse satésaus en gebakken uitjes
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4 / 5)

De oosterse variant op de andijviestamppot, namelijk de paksoistamppot. Niet met uitgebakken spekjes en een gehaktbal, maar met krokante kipstukjes en Javaanse pindasaus. 

 

Ingrediënten

  • Stamppot
  • Krokante kipstukjes
  • Javaanse satésaus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.

  • Stap 2

    Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en was het. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.

  • Stap 3 Krokante kipstukjes (kiprepen)

    Vul een pan met een laagje zonnebloemolie van ongeveer 3 cm en laat deze rustig warm worden. Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 2x2 cm breed. Doe dit als ze bevroren zijn, dan blijven ze stevig.

  • Stap 4

    Neem 3 diepe borden en vul er één met de bloem en zout en peper, één met losgeklopt ei en 1 met de beschuitjes. Prak de beschuitjes met een vork tot een grove paneer, een beetje ter grootte van Panko.

  • Stap 5

    Haal de stukjes kip door het bloemmengsel. Haal de stukjes vervolgens door het ei en zorg dat alle zijdes goed bedekt zijn. Als laatste haal je de kipstukjes door de zelfgemaakte paneer. Leg de stukjes daarna op een schaal of bord om straks verder te worden bereid.

  • Stap 6

    Ben je klaar met het paneren van de kipstukjes? Leg ze dan voorzichtig in de warme olie en bak ze rondom goudbruin in ongeveer een minuut. Houdt de warmtebron op ongeveer een mediumvuur zodat de olie niet te heet wordt en je kip niet verbrand.

  • Stap 7

    Is je kip goudbruin? Laat ze dan uitlekken op een bord met keukenpapier. De kipstukjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

  • Stap 8 Javaanse satesaus

    Doe in een pan een beetje olie en fruit de fijngehakte knoflook met de trassi hierin. Let op: niet bruin laten worden!

  • Stap 9

    Voeg de rest van de ingrediënten en het water toe. Laat het geheel nog enige minuten zachtjes doorkoken.

  • Stap 10

    Laat vervolgens al roerende de pindakaas in de saus oplossen, totdat er een gladde pindasaus is ontstaan. Mocht de saus te dik zijn verdun deze dan met wat water of melk. Het geheel goed opwarmen.

  • Stap 11

    Giet de aardappelen af en stamp met de boter en melk tot een smeuïge puree. Voeg de sambal er aan toe. Schep de gesneden paksoi er door.

  • Stap 12

    Leg de krokante kipstukjes bovenop de stamppot en giet er wat van de Javaanse satésaus overheen en smullen maar!

Tips en variaties

  • Maak het af met wat gebakken uitjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt