Javaanse satésaus (zoet)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4.3 / 5)

Heerlijke licht zoete satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker en snel te maken voor bij de saté.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe in een pan een beetje olie en fruit de fijngehakte knoflook met de trassi hierin. Let op: niet bruin laten worden!

  • Stap 2

    Voeg de rest van de ingrediënten en het water toe. Laat het geheel nog enige minuten zachtjes doorkoken.

  • Stap 3

    Laat vervolgens al roerende de pindakaas in de saus oplossen, totdat er een gladde pindasaus is ontstaan. Mocht de saus te dik zijn verdun deze dan met wat water of melk.

  • Stap 4

    Het geheel goed doorwarmen en opdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt