Indonesisch

Nasi goreng in de wok Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst (Basmati of Surinaamse)
  • 1 bouillonblokje - groente
  • 400 g fijne nasi groente
  • 1 Spaanse peper (zeer fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 tl trassi of van een trassi blokje een klein stukje
  • 2 tl laos
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl kardemon
  • 2 el ketjap
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tl citroengras (sereh)
  • 3 tot 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Nasi Goreng

Nasi goreng (in de volksmond nasi) is een Indonesisch gerecht van opgebakken rijst van de vorige dag. De hoofdingrediënten zijn gekookte…

(5 / 5)
Nasi goreng met stukjes Red Pork speklap Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst (Basmati of Surinaamse)
  • 1 bouillonblokje - groente
  • 375 g speklapjes
  • 400 g fijne nasigroente
  • 1 Spaanse peper (zeer fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 tl trassi of van een trassi blokje een klein stukje
  • 2 tl laos
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl kardemon
  • 2 el Red Pork Kruiden (Char Siu Varkensvleesmarinade van Lobo)
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tl citroengras (sereh)
  • 3 tot 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Nasi Goreng – Red Pork

Nasi goreng (in de volksmond nasi) is een Indonesisch gerecht van opgebakken rijst van de vorige dag. In deze variant hebben…

(0 / 5)
Nasi goreng gepresenteerd op bord met kroepoek en atjar Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst (Basmati of Surinaamse)
  • 1 bouillonblokje - kip
  • 400 g fijne nasi groente
  • 1 Spaanse peper (zeer fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 tl trassi of van een trassi blokje een klein stukje
  • 2 tl laos
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl kardemon
  • 2 el ketjap
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tl citroengras (sereh)
  • 2 kippendijen in kleine stukjes gesneden.
  • 3 tot 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Nasi Goreng – Kip

Nasi goreng (in de volksmond nasi) is een Indonesisch gerecht van opgebakken rijst van de vorige dag. De hoofdingrediënten zijn gekookte…

(5 / 5)
Sate met satesaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 2 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 tl uienpoeder (of 1 klein gesnipperd uitje)
  • 1 tl knoflook (2 teentjes - geperst)
  • 1 tl gebrande komijn

Javaanse saté

Voor Javaanse saté maken we in de marinade gebruik van Javaanse kruiden, zoals ketjap (sojasaus) en ketoembar. Ketoembar is milder van…

(5 / 5)
Nasi goreng met speklapje in blokjes gesneden Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst (Basmati of Surinaamse)
  • 1 bouillonblokje - groente
  • 375 g speklapjes
  • 400 g fijne nasigroente
  • 1 Spaanse peper (zeer fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook zeer fijngesneden
  • 1 tl trassi of van een trassi blokje een klein stukje
  • 2 tl laos
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1 tl kardemon
  • 2 el ketjap
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tl citroengras (sereh)
  • 3 tot 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Nasi Goreng – Speklapje

Nasi goreng (in de volksmond nasi) is een Indonesisch gerecht van opgebakken rijst van de vorige dag. Deze is met in…

(0 / 5)
Tumis boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g sperzieboontjes
  • 30 g santen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper (of 1 tl sambal)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl laos
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 1/2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 100 g cocktailgarnalen (optioneel)

Sajoer tumis boontjes

Een variatie op het recept van sajoer boontjes, heerlijk in combinatie met een vleesgerecht bij een Indische rijsttafel.

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt