kom pindasoep
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Een heerlijk recept van een basis pindasoep, klaar in ongeveer 20 minuten. Wij hebben deze soep gebuikt als basis van onze Gadogadosoep.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Snipper de ui en de knoflook fijn. Schil de gember en rasp deze fijn.

  • Stap 2

    Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de ui en gember gedurende 5 tot 10 minuten op een middelmatig vuur, totdat deze glazig en doorzichtig is. Voeg de knoflook en sambal toe, roer goed door en bak nog 1 tot 2 minuten zachtjes mee.

  • Stap 3

    Voeg de pindakaas en een deel van de bouillon toe. Zorg dat de pindakaas oplost, voeg daarna in delen de rest van de bouillon toe. Zet het vuur laag en laat de soep+/- 5 minuten pruttelen.

Tips en variaties

  • Voeg wat ketjap manis toe aan de pindasoep voor een mooie volle smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt