Javaanse saté

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Voor Javaanse saté maken we in de marinade gebruik van Javaanse kruiden, zoals ketjap (sojasaus) en ketoembar. Ketoembar is milder van smaak dan verse korianderblaadjes. De saté is goed te combineren met onze gado gado salade en Javaanse satésaus.  Deze staat als zoete en pittige variant op onze website.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Neem een schaal en doe daar de olijfolie, ketjap en alle kruiden in. Roer dit goed door elkaar, zodat er een egale marinadesaus ontstaat.

  • Stap 2

    Snijd de kippendijen in blokken van ongeveer 2 cm groot. Roer de kippendijen vervolgens goed door de marinade. Zet vervolgens de schaal afgedekt in de koeling weg, zodat de marinade lekker in het vlees kan trekken. Minimaal 30 minuten maar het beste resultaat krijg je als je het een aantal uren laat staan.

  • Stap 3

    Rijg de gemarineerde stukjes vlees aan satéstokjes of pennen. Grill ze op een goed verwarmde barbecue mooi bruin. Je kunt de saté ook in een grillpan of in de oven grillen als de barbecue geen optie is.

Tips & variaties

  • Serveer de saté lekker met een van onze Javaanse satésaus.

  • Deze saté is ook erg lekker met onze gado gado salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt