Marokkaanse kip

Marokkaanse kip
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(3 / 5)

Marokkaanse kip is een kruidig kipgerecht met een zoetige ondertoon van gedroogde abrikoos en geroosterde amandelen. Lekker met rijst, couscous of spätzles zoals op de foto. Een geweldig recept om binnen 30 minuten op tafel te zetten en dus ook valt onder onze rubriek Kook simpel.

 

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Maak de ui schoon en snipper deze in kleine stukjes. Neem de knoflook, maak deze ook schoon en snipper deze fijn.

  • Stap 2

    Neem een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur 4 eetlepels olijfolie. Fruit vervolgens de gesnipperde ui en knoflook in 2 minuten glazig. Snijd ondertussen de kippendijen in blokjes van 2 cm en bestrooi deze met wat peper en zout.

  • Stap 3

    Voeg nu de gesneden kippendijen toe aan de gefruite ui en knoflook. Bak de kippendijen in 5 minuten goudbruin.

  • Stap 4

    Zet de kookpit wat lager en voeg de ras el hanout, komijn, koriander en 1 eetlepel bloem toe aan het geheel en laat dit 1 minuut mee garen. Halveer ondertussen de gedroogde abrikozen.

  • Stap 5

    Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en voeg de gehalveerde abrikozen, tomatenblokjes en 200 ml water toe en laat het vervolgens 15 minuten zachtjes pruttelen (niet laten koken!) met de deksel schuin op de pan.

  • Stap 6

    Verwarm in een droge koekenpan de geschaafde amandelen tot dat zij goudbruin kleuren. Laat het schaafsel regelmatig draaien zodat het aan allebei de kanten kan kleuren. Was ondertussen de peterselie en hak deze fijn.

  • Stap 7

    Serveer de Marokkaanse kip met rijst, couscous of spätzles en bestrooi deze met het geroosterde amandelschaafsel en de fijn gesneden peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt