Tom Kha Kai

Tom Kha Kai als wok met mie
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(4.5 / 5)

Eigenlijk is Tom Kha Kai een Thaise kokossoep met kip, maar eigenwijs als wij zijn kregen wij een idee. Hoe lekker zou het zijn om deze heerlijke soep om te zetten naar een hoofdgerecht, aangevuld met Thaise groenten. Op basis van de ingrediënten behorende bij Tom Kha Kai  hebben we hier een smaakvol hoofdgerecht van gemaakt. Houd je van Tom Kha kai, dan kun je dit gerecht zeker waarderen! Lekker met witte rijst of mie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Snijd de kippendijen in niet te grote stukken. Voeg 2 eetlepels vissaus toe en zet afgedekt weg.

  • Stap 2

    Was de rode peper, verwijder de steel en eventueel de zaadjes en snijd fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Maak de rode ui schoon en snijd fijn.

  • Stap 3

    Verwarm onder tussen de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de rode ui, rode peper en gember zachtjes op een matig vuur.

  • Stap 4

    Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze op middelmatig vuur mooi bruin.

  • Stap 5

    Voeg de Thaise groentemix toe. Zet het vuur wat hoger en bak de groenten gedurende 5 minuten mee. Voeg daarna de laos, de rietsuiker en de resterende eetlepel vissaus toe en roer het geheel goed door.

  • Stap 6

    Zet het vuur wat lager, voeg nu het sap van een halve limoen, 200 ml kokosmelk en eenzelfde hoeveelheid water toe. Kneus de serehstengel en voeg deze ook toe. Laat het geheel zonder deksel zo'n 10 minuten pruttelen totdat de saus iets ingedikt is.

  • Stap 7

    Lekker met mie of witte rijst.

x

Wachtwoord kwijt