Deze krokante kiprepen zijn heerlijk als vulling in je zelfgemaakte sushirollen, maar bijvoorbeeld ook om te snacken bij een avondje voor de televisie, als toevoeging bij je stamppot of in je salade. De kiprepen blijven door het gebruik van kippendijen erg sappig en zijn lekker van smaak.
Stap voor stap
-
Stap 1
Vul een pan met een laagje zonnebloemolie van ongeveer 3 cm en laat deze rustig warm worden.
-
Stap 2
Snijd de kippendijen in de lengte in repen van ongeveer 1 cm breed. Doe dit als ze bevroren zijn, dan blijven ze stevig.
-
Stap 3
Neem 3 diepe borden en vul er één met de bloem en zout en peper, één met losgeklopt ei en 1 met de beschuitjes.
-
Stap 3
Prak de beschuitjes met een vork tot een grove paneer, een beetje ter grootte van Panko.
-
Stap 4
Haal de kiprepen door het bloemmengsel.
-
Stap 5
Haal de repen vervolgens door het ei en zorg dat alle zijdes goed bedekt zijn.
-
Stap 6
Als laatste haal je de kiprepen door de zelfgemaakte paneer.
-
Stap 7
Leg de repen daarna op een schaal of bord om straks verder te worden bereid.
-
Stap 8
Ben je klaar met het paneren van de kiprepen? Leg ze dan voorzichtig in de warm geworden olie en bak ze rondom goudbruin in ongeveer een minuut. Houdt de warmtebron op ongeveer een mediumvuur zodat de olie niet te heet wordt en je kip niet verbrand.
-
Stap 9
Is je kip goudbruin? Laat ze dan uitlekken op een bord met keukenpapier. De kiprepen zijn zowel warm als koud erg lekker.