Risotto kip pesto

Risotto met kip pesto en geroosterde cherrytomaatjes en een gefrituurd basilicumblaadje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(3.9 / 5)

Risotto vinden wij heerlijk en we zijn altijd opzoek naar lekkere nieuwe combinaties. Nu een heerlijke risotto met kip pesto geroosterde cherrytomaat en pecorino kaas. Een ware smaak explosie in je mond en een feestje op het bord.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Kip pesto

    Snijd de kip in blokjes van 1 cm en kruid deze met wat peper en zout.

  • Stap 2

    Neem een hapjespan met dikke bodem en verhit hierin twee eetlepels olijfolie en bak hierin de kipblokjes goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan in een schaal en roer de groene pesto hier doorheen. Zet ze vervolgens afgedekt opzij.

  • Stap 3 - Geroosterde cherrytomaatjes

    Neem een ovenschaaltje en verdeel hierin de gewassen cherrytomaatjes. Besprenkel deze met wat olijfolie, zout en eventueel een beetje suiker. Zet ze voor +/-20 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven op 220 °C. Verwarmen tot ze beginnen te verschrompelen zet dan de oven uit. (Meer uitleg? Klik op de titel van deze stap)

  • Stap 4 - Risotto

    Bak in de pan waarin de kip is gebakken in twee eetlepels olijfolie de risotto rijst al roerend totdat de korrels glazig zijn. Giet de bouillon bij de rijst in de pan totdat de risotto rijst net onder de bouillon staat. Voeg pas weer bouillon toe als de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen. Herhaal dit tot de bouillon op of de rijst helemaal gaar is. Let op! Je hebt vaak niet alle bouillon nodig, controleer regelmatig of de rijst gaar is. Is de rijst gaar dan hoef je geen bouillon meer toe te voegen.

  • Stap 5

    Als de risotto gaar is roer er dan de kip pesto en de geraspte pecorino doorheen. Voeg er vervolgens de verse gescheurde blaadjes basilicum aan toe en verwarm het geheel nog even langzaam door.

  • Stap 6 - Afronding

    Serveer de risotto met geroosterde cherrytomaatjes en eventueel een gefrituurd basilicumblaadje.

Tips & variations

  • De geroosterde tomaatjes kunnen al vooraf gemaakt worden. Ga voor het recept naar Geroosterde-cherrytomaatjes op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt