Hongaarse kip in paprikasaus

Hongaarse kip in paprikasaus
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 45 m
  • Klaar in: 50 m
Loading...
(4.7 / 5)

Deze Hongaarse kip in paprikasaus (paprikas csirke) is op basis van een klassiek Hongaars recept. Dit is een variant op het recept Hongaarse kip die wij ook op de website hebben staan. In deze versie maken we gebruik van kippendijen in haasjes gesneden die nog even nagaren in echte paprikasaus. De Hongaarse kip in paprikasaus is een éénpansgerecht en staat in minder dan één uur op tafel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarden

Calories
200
Carbohydrates
7
Fat
14

Stap voor stap

  • Stap 1

    Zet een braad/stoofpan op middelhoog vuur. Snijd de kippendijen in haasjes en kruid ze met kip kruidenmix van Verstegen. Braad de kip in +/- 6 minuten aan beide zijden lichtbruin aan. Schep ze vervolgens uit de pan en leg ze even afgedekt opzij.

  • Stap 2

    Zet de braadpan op matig vuur en bak in +/- 2 minuten de spekblokjes lichtbruin. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze in kleine stukjes.

  • Stap 3

    Voeg ze vervolgens toe aan de spekblokjes en laat ze in 4 tot 6 minuten zachtjes fruiten (glazig worden). Snijd vervolgens de puntpaprika's in de lengte door midden en haal de zaadjes eruit. Snijd de paprika in mooie halve ringen en zet dit even apart.

  • Stap 4

    Voeg nu de paprikakruiden, cayennepeper en de bloem toe en roer deze goed door. Laat de bloem zachtjes meegaren +/- 2 minuten, zodat het straks voor de binding kan zorgen.

  • Stap 5

    Voeg nu het blikje tomatenpuree en de tijm toe en laat deze ook nog even +/- 2 minuten zachtjes garen.

  • Stap 6

    Voeg nu de tomatenstukjes uit blik, kippenfond en een derde van de gesneden paprika toe. Laat deze zachtjes gedurende 20 minuten met de deksel op de pan mee stoven.

  • Stap 7

    Haal de deksel van de pan en pureer met een staafmixer de gaar geworden paprika door de saus.

  • Stap 8

    Voeg nu de overige paprika en de gebakken kiphaasjes toe aan de paprikasaus en laat ze gedurende 10 minuten even zachtjes meepruttelen zonder deksel! Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tips en variaties

  • Neem tomatenblokjes van een mooie kwaliteit, wij gebruiken die van het merk Mutti. Lekker met versgebakken stokbrood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt