Urap Urap
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Deze Urap Urap is een fris kruidig Indonesisch saladegerecht welke wordt geserveerd bij een rijsttafel. Ook heerlijk om te serveren tijdens de lunch.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Was de groenten en zet deze aan de kant.

  • Stap 2

    Snijd de paprika doormidden en hak de helft in grove stukken. Maak de sjalotten en knoflook schoon en hak ook deze in grove stukken. Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Doe deze ingrediënten samen met de limoenblaadjes, trassi, ketoembar en koenjit in een keukenmachine en maal helemaal fijn zodat er een gladde boemboe ontstaat. Heb je geen keukenmachine? Gebruik hiervoor dan een staafmixer.

  • Stap 3

    Laat een scheutje zonnebloemolie warm worden in een pan en voeg hier de net zelf gemaakte boemboe aan toe. Fruit de boemboe om middelhoog vuur rustig aan. Voeg na zo'n 5 minuten het sap van een halve limoen en de Gula Djawa toe aan het mengsel in de pan en zet het vuur laag. Zorg dat de Gula Djawa volledig opgaat in het mengsel. Voeg vervolgens de kokos toe, roer goed door en zet het vuur uit.

  • Stap 4

    Zet je stoompan aan of zet deze met water op het vuur. Stoom je groentes één voor één gaar en spoel deze daarna af met koud water zodat deze niet verder garen.

  • Stap 6

    Doe de groentes in een grote schaal of kom en roer hier de afgekoelde boemboe doorheen. Je kan de urab urab zowel koud als warm eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt