Dit receptje is heerlijk voor bij de borrel, buffet of op een tapasplank. De kruidige chorizo in combinatie met de zuivelspread en champignon zorgt voor lekker Spaans hapje.
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht en vet een ovenschaal in met olie.
Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Verwijder vervolgens met een klein lepeltje ook de plaatjes van de champignon, zodat het gat wat je kan vullen wat groter wordt.
Snijd de chorizo in kleine stukjes en snipper het sjalotje.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de chorizo kort aan. Zodra het bakvet van de chorizo vrij komt voeg je het sjalotje toe. Fruit het sjalotje met de chorizo totdat het sjalotje glazig wordt. Zet dan het vuur uit en haal de koekenpan van het vuur.
Meng in een kom de zuivelspread, chorizo, sjalotje en geraspte kaas goed door elkaar. Vul vervolgens de champignons met het mengsel. Leg de gevulde champignons in de ingevette ovenschaal.
Plaats de champignons in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 15 minuten gaar.