Sajoer tumis boontjes

Tumis boontjes
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 0 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(0 / 5)

Een variatie op het recept van sajoer boontjes, heerlijk in combinatie met een vleesgerecht bij een Indische rijsttafel.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Gebruik voor het maken van de boemboe een staafmixer of keukenmachine. Neem voor de boemboe de tomaat, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 1 rode peper (of 1 tl sambal), 1 tl laos, 1/2 tl djahé (gember) en een snuf zout. Haal hiervoor de zaadlijsten uit de tomaat. Mix alles tot een (redelijk) gladde boemboe.

  • Stap 2

    Doe 1 à 2 el olie in de wok of pan en fruit de boemboe op matig vuur even aan.

  • Stap 3

    Voeg 250 ml water en 30 g santen toe. Als de santen is opgelost voeg je een 1/2 bouillonblokje toe. Voeg ook 2 el ketjap toe en meng alles even goed door elkaar.

  • Stap 4

    Voeg nu de boontjes toe en laat dit (met deksel) op een matig vuur een minuut of 10 pruttelen. Houd je van wat zachtere boontjes, dan kun je het wat langer laten pruttelen.

Tips & variaties

  • Voeg optioneel de laatste 2-3 minuten 100 g cocktail- of Hollandse garnaaltjes toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt