Chicken Katsu Curry

Chicken Katsu curry met rijst en boontjes
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Deze Japanse Chicken Katsu curry is een zachte en milde curry met krokante kip en rijst. Eenmaal gegeten en je bent verkocht aan de heerlijke kruidige smaak die de curry heeft. Dit gerecht is ook vegetarisch te bereiden, zie hiervoor ‘Tips en variaties’.

Klik hier voor Alles over Binden >>

Ingrediënten

  • Krokante kip
  • Curry
  • Bijgerecht
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 - Saus

    Snijd de ui, knoflook en wortel fijn. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit het geheel aan. Zet een pan water op voor de rijst en kook deze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe dit ook voor de sperziebonen.

  • Stap 2

    Voeg de kerriepoeder en gemberpoeder (of geraspte verse gember) toe en bak dit gedurende één minuut even zachtjes mee.

  • Stap 3

    Voeg nu de bloem toe, roer dit goed door het geheel en laat het gedurende één minuut meegaren.

  • Stap 4

    Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en voeg het water, de honing, Garam Masala en de sojasaus toe en roer het geheel goed door. Breng het even aan de kook en zet het vuur laag en laat het even staan

  • Stap 5 - Krokante kip - voorgegaarde kipschnitzels

    Maak je gebruik van voorgegaarde kipschnitzels, dan bak je deze volgens de bereidingswijze op de verpakking en ga je door met stap 8.

  • Stap 5 - Krokante kip - zelf gemaakt

    Maak je zelf de krokante kip, bestrooi dan de kippendijen met zout en peper.

  • Stap 6

    Bedek de kippendijen met bloem, haal ze door het ei en bedek de kip vervolgens met Panko.

  • Stap 7

    Verwarm wat olie in een pan en bak de kip gaar en aan beide kanten goudbruin.

  • Stap 8 - Saus afronden

    Pureer met een staafmixer de saus tot er een gladde massa ontstaat. Laat de saus even indikken of bind de saus met maizena (zie pagina Alles over - binden)

Tips en variaties

  • Voor een vegetarische curry vervang dan de kip voor tofu. Laat de tofu goed uitlekken en snijd deze in dunne plakken of blokjes. Bak deze op dezelfde manier lekker krokant.

Eén reactie

  • Carolien van Hees

    Leuk recept en ook gemakkelijk te maken. Heb dit wel eens bij Wagamama gegeten, maar deze vind ik veel lekkerder. Fijn dat ik hem nu zelf kan maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt