Alles over – Binden
Binden met Maïzena geeft een min of meer ‘doorzichtig’ resultaat (heldere vloeistoffen, zoals vruchtensappen worden troebel, maar veranderen niet van kleur, wat wel gebeurt als er bloem gebruikt wordt).
- Maïzena hoeft niet te garen, op het moment dat een vloeistof gebonden is kan de hittebron uit.
- Houdt er rekening mee dat een saus die met maïzena gebonden is tijdens het afkoelen dikker wordt.
Nodig per liter | ||
---|---|---|
Saus | circa 30 gram | |
Soep | circa 30 gram | |
Pap | circa 50 gram | |
(Tip: 30 gram is een zeer volle eetlepel) |
Werkwijze:
- Roer in een kopje of kommetje de benodigde maïzena met een beetje water tot een glad papje.
- Breng de te binden vloeistof aan de kook.
- Roer en giet tegelijkertijd in een dun straaltje de maïzena in de kokende vloeistof.
- De kokende vloeistof zal snel zichtbaar dikker worden.
- Stop met maïzena toevoegen als de gewenste dikte bereikt is.