Butter chicken

bord met rijst en butterchicken
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 1:10 h
  • Kooktijd: 55 m
  • Klaar in: 2:05 h
Loading...
(0 / 5)

Deze milde en zoete Indiase curry kenmerkt zich door de smaak van tomaat en kruiden. In de Indiase keuken worden de recepten gemaakt met olie. Voor dit recept wordt gebruik gemaakt van boter en daaraan dankt het gerecht dan ook zijn naam. De boter is echter geen hoofdbestanddeel en proef je ook niet heel erg terug, maar zorgt wel voor de milde smaak.

Ingrediënten

  • Marinade
  • Saus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Snijd de kip in niet te kleine stukken en wrijf de kip goed in met de marinade. Doe de gemarineerde kip in een kom. Voeg het restant van de marinade ook toe. Laat afgedekt minstens 1 uur, maar liefst 1 dag in de koelkast staan. Hoe langer de kip staat, hoe beter de smaken in de kip trekken.

  • Stap 2

    Schraap zoveel mogelijk marinade van de kip af en bewaar de marinade. Verhit voor de saus de olie en 2 eetlepels boter in een ruime pan en bak er de kip in ca. 10 minuten rondom goudbruin in. Neem de kip uit de pan en houd apart.

  • Stap 3

    Zet het vuur lager en voeg 2 eetlepels boter, de ui en de pepers toe aan de pan. Fruit ca. 4 minuten tot de ui glazig is. Voeg de garam masala toe en fruit nog 1 minuut. Blus af met de tomaten en voeg de marinade toe. Breng het geheel aan de kook en laat enkele minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer, de saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Leg de kip in de saus, dek de pan af en zet het vuur laag. Stoof de kip in de saus in ca. 40 minuten boterzacht.

  • Stap 4

    Serveer de butter chicken met vers platbrood, basmatirijst en limoenpartjes. Strooi er wat blaadjes koriander en reepjes bosui overheen. Eet smakelijk!

Tips en variaties

  • Gebruik notenrijst in plaats van basmatirijst, voor een combinatie met meer bite!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt