Kip Korma met rijst
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 10 m
Loading...
(4.2 / 5)

Heerlijke zelfgemaakte Kip Korma zonder zakje of pakje. Houd je ook zo van curry’s? Maak dan eens deze milde Indiase curry vol van smaak door de vele verschillende kruiden. Deze curry zet je snel op tafel en is dus ook geschikt voor de doordeweekse maaltijd.

Ingrediënten

  • Currypasta
  • Kip Korma
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Schil de gember, pel de knoflook en hak beide goed fijn. Ontdoe de sjalot van de schil en snijd deze fijn.

  • Stap 2

    Doe in de warme koekenpan 2 eetlepels arachideolie en laat hierin de fijngemalen knoflook, gember en fijngesneden sjalot zachtjes fruiten.

  • Stap 3

    Voeg na 2 minuten de tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en laat het geheel nog twee minuten zachtjes verwarmen.

  • Stap 4

    Haal het geheel uit de koekenpan en laat het wat afkoelen. Gebruik de currypasta bij onze korma gerechten.

  • Stap 5

    Snijd de kippendijen in blokjes van 1,5 cm en marineer deze met de currypasta.

  • Stap 6

    Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de kippendijen op middelhoog vuur lichtbruin en gaar.

  • Stap 7

    Beng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

  • Stap 8

    Voeg de kookroom en de Santen toe aan de kip en laat het geheel 5 minuten goed doorwarmen. Serveer de Kip Korma met rijst.

x

Wachtwoord kwijt