Hamburger met eigen kruidenmix

Hamburger in hete grillpan
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4 / 5)

Maak nu zelf je eigen gekruide hamburger. In dit recept leggen we uit hoe je zelf gemakkelijk je eigen hamburgers kunt maken. We maken gebruik van vers rundergehakt en stellen onze eigen kruidenmix samen. In dit recept hebben wij het niet over de opbouw van de hamburger. Kijk hiervoor bij de rubriek hamburger. Vergeet natuurlijk niet onze heerlijke hamburgersaus te maken voordat je met de hamburgers begint. 🙂 Voor een traditionele hamburger kun je hamburgerbroodjes gebruiken. Maar ook met Turks brood kun je een mooie opgebouwde hamburger maken. Wij zelf zijn dol op de open hamburger (Koetje in de wei) waarbij wij gebruik maken van mooi boerenbrood dat iets dikker gesneden is en combineren dit met diverse toppings. Een lust voor oog en mond.

Ingrediënten

  • Kruidenmix
  • Hamburger
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - kruidenmix

    Doe het ei in een schaal en klop dit even. Voeg de kruidenmix toe aan het ei en meng goed door elkaar.

  • Stap 2 - Hamburger

    Haal het gehakt uit de koelkast en roer dit met een lepel in een schaal samen met het ei-kruidenmengsel goed door. (Kneed niet, want hoe warmer het vlees wordt hoe meer vocht het verliest).

  • Stap 3

    Vorm van het gehakt vier mooie evenredige hamburgers met een doorsnede van ongeveer 12 tot 13 cm. Druk het vlees niet te hard aan, maar net hard genoeg zodat het een ronde schijf blijft. Dek de hamburgers af met folie en leg ze nog even voor 30 minuten weg in de koelkast.

  • Stap 4

    Je hebt nu tijd om de toppings en het brood voor te bereiden.

  • Stap 5 - Hamburgers grillen

    Neem de hamburgers uit de koeling en druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje van ongeveer 5 mm in de burger. Dit is tegen het opbollen van de hamburger tijdens het bakken. Verwijder nu de folie en bestrooi ze aan beide kanten met wat zout. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 200°C. Bij gebruik van een grillpan deze goed opwarmen en de afzuiger op de hoogste stand zetten.

  • Stap 6

    Bak nu de hamburgers door deze regelmatig te keren (iedere 2 min.) in 8 minuten gaar. Controleer de hamburger door er een af te nemen en een klein beetje in te snijden. Is hij niet naar wens, dan moet hij nog wat langer. Dit heeft ook met de dikte en wens van de gebruiker te maken. Neem de hamburgers van het vuur en laat ze heel even rusten, bouw ondertussen je hamburger op. Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt