The Old Amsterdam Hamburger

The Old Amsterdam hamburger gepresenteerd op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 2
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

The Old Amsterdam Hamburger is er één die er zeker mag zijn. De combinatie van zoet, zuur en pittig zorgt voor een complete smaakbeleving.

Ingrediënten

  • Hamburger
  • Saus
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Saus

    Doe alle ingrediënten van de saus in een schaaltje en meng het geheel goed door elkaar totdat er een mooie saus ontstaat.

  • Stap 2

    Zet de schaal in de magnetron en laat het geheel op 900 watt 30 seconden verwarmen. Let op! De saus moet iets verwarmd zijn.

  • Stap 3

    Zet de schaal afgedekt met folie in de koelkast, zodat de suiker de azijn gaat compenseren. De saus is klaar als hij helemaal is afgekoeld! Reken hiervoor een klein uurtje.

  • Stap 4 - Hamburger

    Snijd de jalapeño peper en de Amsterdamse uitjes in hele kleine stukjes.

  • Stap 5

    Haal het gehakt uit de koelkast en roer dit met een lepel in een schaal samen met de fijn gesneden jalapeño peper en Amsterdamse uitjes. (Kneed niet ,want hoe warmer het vlees wordt hoe meer vocht het verliest). Roer met een lepel het ei, mosterd en paneermeel door het geheel.

  • Stap 6

    Vorm van het gehakt twee mooie evenredige hamburgers met een doorsnede van ongeveer 12 tot 13 cm. Druk het vlees niet te hard aan, maar net hard genoeg zodat het een ronde schijf blijft. Dek de hamburgers af met folie en leg ze nog even weg in de koelkast.

  • Stap 7 - Gekarameliseerde ui

    Pel de ui en snijd deze door midden en vervolgens in grove halve ringen. Neem een koekenpan en verwarm de boter op middelhoog vuur en laat de uiringen voor 2 minuten fruiten in de pan. Bestrooi de uiringen met de bruine basterdsuiker en laat het nog even 4 minuten karameliseren. Schep ze als ze mooi lichtbruin zijn, uit de pan en zet ze afgedekt weg.

  • Stap 8 - Bacon

    Bak in de pan waarin de ui gekarameliseerd is nu de bacon krokant.

  • Stap 9 - Broodjes grillen

    Snijd de broodjes door midden. Bak of grill (barbecue of grillpan) de gesneden kant even goed aan. Zet ze vervolgens even weg.

  • Stap 10 - Hamburgers grillen

    Neem de hamburgers uit de koeling en druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje van ongeveer 5mm in de burger. Dit is tegen het opbollen van de hamburger tijdens het bakken. Verwijder nu de folie en bestrooi ze aan beide kanten met wat peper en zout. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 200°C. Bij gebruik van een grillpan deze goed opwarmen en de afzuiger op de hoogste stand zetten.

  • Stap 11

    Bak nu de hamburgers door deze regelmatig te keren (iedere 2 min.) in 8 minuten gaar. Doe na de 3e draaibeurt de kaas op de hamburger! Controleer de hamburger door er een af te nemen en een klein beetje in te snijden. Is hij niet naar wens, dan moet hij nog wat langer. Dit heeft ook met de dikte en wens van de gebruiker te maken. Neem de hamburgers van het vuur en laat ze heel even rusten.

  • Stap 12

    Was de tomaat en de sla en snijd de tomaat in mooie dunne plakjes en de ijsbergsla in grove reepjes.

  • Stap 13 - Afronding

    Bouw The Old Amsterdam als volgt op: Bord, onderzijde broodje, sla, 1 schepje saus, plakjes tomaat, hamburger met kaas, gekarameliseerde ui, 1 schepje saus, bovenzijde broodje. Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt